Diskuze

Chce to změnu, výpověď by mělo být možné dát i elektronicky, říká advokátka

Epidemiologická situace se na podzim zhoršuje a zaměstnanci opět míří na home office. Zákoník práce na to ale nemyslí. Přestože dneska můžete uzavřít milionový obchod elektronicky, třeba výpověď ne. Jaké jsou úskalí zákoníku práce v moderní době vysvětluje advokátka Petra Sochorová z Havel & Partners.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Držím paní palce, pracuji v oblasti hr informačních systémů a je fakt pakarna, kolik se toho musí tisknout a na straně zaměstnance rukou podepsat.

Nějaká možnost využívat interní certifikační autoritu pro elektronické podpisy pracovněprávních dokumentů by skutečně přišla vhod.

0 0
možnosti
LK

No. Paní advokátka by se měla chytit za nos a nastudovat si zakonik prace dříve než pujde delat rozhovory. Dne 30. července 2020 nabyla účinnost novela ZP, která právě ulehčuje a rozšiřuje možnosti elektronického doručování. Výpověď je elektronicky možné podat.

0 0
možnosti
BV

"Chce to změnu, výpověď by mělo být možné dát i elektronicky".

Letos jsem podávala výpověď prostřednictvím datové schránky - to není elektronicky?

0 0
možnosti
Foto

To je pravda, každá firma má přece povinnost mít datovou schránku, a když do ní pošlete výpověď tak to přece musí být na úrovni doporučeného dopisu. Nebo se snad mýlím?

0 0
možnosti