Diskuze

Jednodušší a rychlejší. Většina lidí oceňuje změny v Nové zelené úsporám

Pozitivní změny dotačního programu Nová zelená úsporám, jehož nejnovější etapa odstartovala koncem září, realizační firmy vítají. Od spuštění bylo přijato přes jedenáct tisíc žádostí s požadavkem na dotaci ve výši 3,1 miliard korun. Zájemci o výměnu elektrokotle za tepelné čerpadlo by se však měli připravit na komplikace. Také program Oprav dům po babičce zatím moc netáhne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P80a12v15e55l 26M45o42l33í80k

16. 11. 2023 12:59

ERÚ se v relativně krátké době stihl dokonale provařit a vyprofilovat jako pro občana naprosto nadbytečná instituce, která plní funkci pomocného drába při prosazování podvodného projektu Green deal a s tím souvisejícími lumpárnami, jejichž košatost a stále větší nepřehlednost stále spolehlivěji klame člověka-odběratele a činí jej stále víc bezbranným proti zelené chobotnici, jejíž chapadla již pronikla téměř do všech sfér lidské činnosti resp. evropské civilizace, aby tuto civilizaci skrze své zelené přísavky vysála do posledního joulu biologické energie. Špičky EU se tak zařadily na první místo mezi nepřáteli evropské civilizace. Už nás existenčně tak moc neohrožují stále početnější davy stále víc militantních alláhakbarovských aktivistů přibyvších do Evropy jako stále rozšířenější a intenzívnější aktivity zelených aktivistů, jejichž uhlíkově-neutrální bludy z katechismu dogmat gretensko-klimatické věrouky se staly neomylným zdrojem poznání podobně jako byla neomylným zdrojem poznání pro bolševiky marx-leninská filozofie. Ovšem zeleným kryptofašistům se daří budovat svůj mimořádně velký škůdcovský potenciál, který už teď je násobně větší než kdysi nedávno škůdcovský potenciál hnědých fašistů. Idea zelené energie má kolosální škůdcovskou sílu. Je nabíledni reálný předpoklad, že zelená energie a potažmo zelená nauka poškodí evropskou civilizaci mnohem víc než kdysi hnědí fašisté či bolševici, protože jejich programy byly sice ničivé, ale neměly v sobě nadstavbu zelené nadlidské šílenosti, která je schopna zničit pozemskou civilizaci.

0 0
možnosti
Foto

P39a52v89e49l 86M96o84l64í84k

16. 11. 2023 12:34

NZÚ, Green deal a další podobné podvodné lumpárny by měli hradit ze svých privátních finančních zdrojů ti gauneři, kteří tyto podvody vymysleli a jejich finanční tíži cynicky přenášejí na nás odběratele elektřiny v podobě podpory obnovitelných zdrojů atd. Já jakožto odběratel se mám uvědoměle podílet skrze placení obnovitelných zdrojů na další realizaci finančně nákladných zelených nesmyslů, jejichž další realizace přináší geometrickou řadou zvyšující se náklady na výrobu elektřiny. Takže proti své vůli mám platit stále vyšší a vyšší částky korun za elektřinu, která mně přináší stále větší a větší trable. To je sofistikované vydírání, čím víc platím výpalného v podobě platby podpory obnovitelných zdrojů, tím víc jsem vtahován do žumpy podpory obnovitelných zdrojů a sám se tak stále více podílím na tom, abych platil stále víc a víc. Ve spojení s podvodnými emisními povolenkami a dalšími eurohujerskými lumpárnami je obyčejný občan vydírán (bruselský racketeering) a odírán do poslední koruny a tak tlačen do pozice bezdomovce neboli oběti k větší slávě šílené Uršuly a dalších zelených magorů a jejich sluhů s prodejnými lokajskými dušemi - Fiala & spol. NZÚ využije pár lidí a my ostatní jim budeme tyto náklady platit. Lidé mají takovou vládu, kterou si zaslouží. Hlupáci si zaslouží platit jako mourovatí. Lidé odmítající platit vyděračské poplatky budou uvrženi na okraj společnosti. Vládne nám nejhorší lůza, která už všechno rozkradla a vytunelovala a nyní svůj apetit uspokojuje skrze podvodné projekty. Platím podvodníkům za to, že jsem poškozován zelenou energií a platím za své poškozování stále víc a čím víc platím, tím jsem víc poškozován.

0 0
možnosti
ZG

Z80d31e88n20ě57k 96G38l74a63s

16. 11. 2023 8:09

Tyhle dotace stejně podporují nebo lépe řečeno umožňují firmám natáhnou cenu aniž to zákazníka tak bolí, kdyby vše platil sám.

0 0
možnosti
ŠN

Blbost.

Firmy vůbec nemusí o dotaci vědět, to prvně a za druhé můžete provádět i svépomocně. A jestli ten polystyrén nakoupíte v Polsku nebo ve stavebninách u nás, je každému jedno.

0 0
možnosti
ZH

Proč tyhle peníze stát nespravedlivě rozdává několika jednotlivcům a raději je nevyužije na snížení energetické náročnosti vlastních budov, škol, nemocnic, úřadů? To by mělo trvalý pozitivní efekt na snížení provozních nákladů a tedy i výdajů státního rozpočtu.

To už máme všechny školy zateplené, na střechách FVE, tepelná čerpadla? Moje zkušenost je tedy opačná, všechny školy natahují ruku a kvůli drahým energiím chtějí navýšit příspěvek na provoz. Proč ty peníze nejdou tam?

1 1
možnosti

Peníze nejdou z rozpočtu a může si zažádat i škola.

0 0
možnosti
VV

Další dotace, kde moje daně slouží ke zhodnocení majetku cizího člověka.

0 0
možnosti
VF

Ani miliardy dotací nezastaví sešup KDU. FV elektrárny nabízejí na každém rohu jen mě letos nabízeli asi 5x(v minulosti.jsem projevil zájem a pak to nechal být)

0 2
možnosti
RM

Dotace jsou zlo.

9 0
možnosti
PL

P91e61t32r 42L82a96n83g54e43r

16. 11. 2023 5:49

To jsou, ale tohle jsou peníze z EU, tudíž bysme museli vystoupit z EU, aby úsporu na těchto dotacích pocítil státní rozpočet ČR.

2 0
možnosti
JI

J25i73r84i 10I43s84k27r96a

16. 11. 2023 0:34

A toto je Advertorial nebo cista blbost? Jen se ptam..

1 0
možnosti