pivo

pivo | foto: Profimedia.cz

Na Vítkově budou mít pivaři svůj svátek

Pražané budou moci při dvoudenní akci na Vítkově ochutnat desítky druhů piva a pivních pochutin. Třetí a devátá městská část totiž pořádají nejen pro milovníky zlatavého moku osmý ročník pivobraní. Dvoudenní Pivobraní 2007 s názvem ŽiVy-ó začíná zítra.

Radnice připravila pro návštěvníky kulturní program plný různých soutěží. Na slavnosti vystoupí také řada kapel. „V pátek bude pódium patřit například skupinám Prohrála v kartách a Buty. V sobotu je vystřídají Led Zeppelin Revival nebo Pražský výběr II,“ uvedl Jaroslav Brabec z radnice Prahy 3.

Vstup na akci je zdarma. Organizátoři zajistili také kyvadlovou autobusovou dopravu. Autobus bude zastavovat například na Hlavním nádraží, náměstí Jiřího z Poděbrad nebo Jiřího z Lobkovic.

Pivobraní dřív pořádala každá městská část samostatně, ale žižkovská radnice přišla s nápadem, že by mohlo být putovní. Letos se tento svátek slaví na území radnic Žižkova a Vysočan.

První pivobraní připravila v roce 1999 právě radnice Prahy 3. Tehdy se stala součástí oslav dvou kulatých výročí Vinohrad, 150. výročí založení této obce a 120. výročí povýšení Královských Vinohrad na město. V minulých letech se akce jmenovala Vinohradské vinobraní a konala se v Riegrových sadech.