Diskuze

Platy letos klesly nejvíce od 90. let, příští rok však porostou

Hodnota pravidelné mzdy v České republice byla v uplynulém roce nejhorší za mnoho let. Výrazný růst platů však firmy neplánují ani v příštím roce. Většina z nich se drží zpět a platy hodlá zvýšit jen o dvě procenta. V růst své mzdy podle průzkumů nevěří ani samotní zaměstnanci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

To že někomu porostou je již schválené a tedy jisté,ale bohužel jen někomu!

1 0
možnosti
JC

Většině lidí se žije stále dobře a žádné dramatické propady životní úrovně se nekonají . A kdo má pocit že by měl být placen lépe -žádný problém a´t si najde práci kde jej ocení lépe a nebo když si tolik věří, ať se postaví na vlastní nohy a pustí se do podnikání ( na vlastní účet a na vlastní riziko) a  své skutečné kvality si tím ověří. A PŘEDSEVZETÍ DO ROKU 2013 : LIDI PŘESTAŇTE  KŇUČET  A SNAŽTE SE SVOJÍ PRACÍ A SVOJÍ  AKTIVITOU  ABY SE VÁM ŽILO JEŠTĚ  LÉPE - NIKDO JINÝ TO ZA VÁS NEUDĚLÁ.

1 2
možnosti
RK

To je klasická básnička. Nic méně netvrdím, že to tak není.

S tím podnikáním, myslím si, že kdyby každý věděl o něčem v čem začít podnikat tak by to dělal. Ono dnes rozjet úspěšné podnikání bez kontaktů a bez kapitálu je skoro nemožné.

4 1
možnosti
JP

J38a33n 96P93e80r10u90n

28. 12. 2012 9:11

Platy letos klesly nejvíce od 90. let, příští rok však porostou

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/mzdy-v-roce-2013-0d1-/ekonomika.aspx?c=A121226_211132_ekonomika_ert#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

Platy letos klesly nejvíce od 90. let, příští rok však porostou

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/mzdy-v-roce-2013-0d1-/ekonomika.aspx?c=A121226_211132_ekonomika_ert#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

Platy letos klesly nejvíce od 90. let, příští rok však porostou ---  chá, chá! Soudcům, poslancům, manažerům ano - obyčejným lidem ne!

1 0
možnosti
MM

V průměru dnes lidé vydělávají jako v 90 letech a to po 22 letech, místo abychom byli na úrovni Německa či podobné země, tak mnoho lidí dře hubu o zem a vítr v peněženkách. Hlavně, že se pak dočítáme o kolik miliónů se utratilo za dárky oproti loňsku. Ano, protože je vše oproti loňsku dražší, že?!

Už vidím statistiky, jak se zvedla průměrná mzda, ale počítají do toho i státní sektor, kde mají plat a ne mzdu???? Ono je to zrádné! 

Díky soudcům a politikům, kterým se zvedne plat, se opět o něco zvedne průměrná mzda /vyplacené prémie a odměny/, zdražuje se díky DPH už delší dobu, avšak minimální mzda je již 7 rokem bez povšimnutí a ty výpočty, vycucané z prstu jako je životní minimum či částky daňových úlev atd. Všechno je to jen hra s čísly, která však má dopad na mnoho rodin v tomto Absurdistánu.

Této situace využívají zaměstnavatelé a nabízejí směšné mzdy VŠ či jiným lidem a tyto jsou velmi podprůměrné, oproti tomu co po lidech požadují. Je to nereálné, ale je bída o práci a lidi berou co je s nadějí, že najdou časem něco lepšího.;-(:-/

4 3
možnosti
AK

Nechci Vam kazit naladu, ale CR nikdy Nemecko ci Rakousko nedotahne.

5 0
možnosti
MP

Snižováním životní úrovně k růstu ekonomiky! Vaše ODS & TOP9;-D

4 1
možnosti
PN

P43a72v20e27l 74N33o12v90á21k

27. 12. 2012 20:55

co si volici poslednich dvacet let navolili, to dostali. ale nejvic zalezi na snazeni kazdeho jednotlivce, volebni sliby jsou iluzorni stejne jako predstava, ze za vase problemy muze nekdo jiny.

2 2
možnosti
MP

Tak dlouho jsme se rozvíjeli, až jsme se stali rozvojovou zemí..[>-]

5 1
možnosti
RK

Myslím, že tak to zas není.

0 0
možnosti
MP

Platy jsou poměrně hodně vysoké, jen ty ceny rostou tak nějak rychleji... ;-D

2 2
možnosti
JN

J53o23s66e42f 75N36o91v14á31k

27. 12. 2012 18:54

Bylo by zajímavé provést reálné (a hlavně realistické) srovnání dnešních platů a životních nákladů se socialistickým obdobím pod vedením komunistů v osmdesátých letech! Když jsem si nedávno udělal takové soukromé srovnání let 1982-89 se současností, tak ten komunistický socialismus byl v porovnání s dnešní "trhací demokrácií" takový malý ekonomický zázrak! A to ještě nechal spoustu státního majetku "novým kapitalistům" k "privatizaci"... Ještě rok tohoto dnešního "demokratického" režimu, a budeme muset ty komunisty prosit, aby se vrátili k vládě!!

4 3
možnosti
MM

Už to začínáme pozorovat při nedávných volbách;-) Počkejte ještě pár let a budeme všichni "rudnout";-)

0 1
možnosti

si myslím, že 80 - 90% obyvatel se platy nezvýší! Za to politikům a "IT" profesím ano. Zatímco "IT" profese si mzdu zaslouží, politici se řídí heslem "národ nám" a v době šetření ministra financí je tento postup nemorální. Stydět se nebudou a tak nezbývá, než čekat na volby a že si to voliči budou pamatovat až budou sahat po volebním lístku.Rv!!

2 0
možnosti
VD

Porostou jedině v případě brzkých předčasných voleb!

0 1
možnosti