Londýnský most Millennium Bridge

Londýnský most Millennium Bridge | foto: MasterCard

Millennium Bridge pokryly vinylové bankovky a mince

  • 5
Londýňané se mohou od úterka procházet přes řeku Temži po vinylových penězích. Ocelový most Millennium Bridge takto na jeden den "vydláždila" společnost MasterCard v rámci své reklamní akce, při které uvádí bezkontaktní platební metody na britský trh.

"Obyvatelé a návštěvníci Londýna, kteří se vydají přes most, se mohou rozloučit s minulostí a darovat nepohodlné drobné charitativní organizaci, která podporuje sociální bydlení a komunitní projekty v oblasti londýnské South Bank," uvedla společnost MasterCard v tiskové zprávě.

Nový platební způsob PayPass je rychlejší. Zákazník pouze přiloží kartu na čtečku a nemusí tak zadávat PIN, podepisovat stvrzenku. Firma tuto formu placení zavádí pro běžné drobné denní nákupy do částky 10 liber (cca 400 korun.

Podle výsledků průzkumu organizace YouGov je právě nyní ta nejlepší doba pro přechod na bezkontaktní placení. Průzkum ukázal, že více než polovina (53 procent) respondentů z Velké Británie vítá zavedení bezkontaktní platební metody jako výrazné zjednodušení.

Brzy by měli tímto způsobem platit i Češi. "Technologie PayPass je natolik revoluční, že se s jejím zavedením počítá i v České republice,“ řekl Ján Čarný, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku, Slovensko a Ukrajinu.

Tuzemské banky podle něj mají o tuto službu zájem a přemýšlí o tom, jak ji zavést.