Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Byty a domy zdražují v celé EU. Lidé je pořizují jako pojistku proti inflaci

Ať se děje, co se děje, jednou z mála jistot na tuzemském trhu je, že rostou ceny bydlení. Podle statistik Hypoteční banky stouply v prvním čtvrtletí ceny nového bydlení meziročně o pětinu. To je nejvíc za jedenáct let, co banka ceny bytů a rodinných domů prostřednictví HB indexu sleduje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OB

všeho do času, první opadne zájem lidi, pak to nejakou dobu budou drzet fondy, protoze budou mit velky prisun kapitalu od lidi co se budou chtit chranit pred inflaci, ale i tam se dostanou do bodu kdy ta nemovitost je tak draha ze ten vynos z fondu bude maly a nejisty a fondum dojdou penize na predrazene nemovistosti, jen se musi porad stavet aby se co nejdriv preklopila nabidka a poptavka a muze to jit rychle dolu.

nehlede na to ze hodne lidi ma hypoteky dost na krev a inflace jim muze zabranit splacet hypoteku a budou nuceni prodavat a jit do najmu.

0 0
možnosti
ME

Popravde za posledni mesic, dva...nejeden inzerat na sreality je aktualizovan s nizsi cenou...proste neco uz je neprodejne v soucasne situaci..sazby hypo brzo pres 6% a tech rusaku ochotnych se skoupit asi tolik taky nebude...spis to tipuju na stanganci...

0 0
možnosti
KN

Tyhle články zcela ignorují základní mikroekonomické zákony o nabídce a poptávce. Poptávka je nižší kvůli vysokým úrokovým sazbám. Navic kvůli vysoké inflaci se snižuje lidem úroveň disponibilních příjmů. Opravdu nevidím důvod pro další dramatický růst cen nemovitostí. Dost mluví pro pokles ceny v reálných číslech (po očištění o spotřebitelskou inflaci) a dokonce i v nominálních cenách.

3 0
možnosti
TH

Otázka je,či ponuka- volné nové i staré byty a domy, bude vyššia než i než znižená poptávka.

0 0
možnosti
PH

Vetsina lidi potrebuje pouze jednu nemovitost, aby meli kde bydlet a nemusel z nej nekdo jiny, kdo vlastni tech nemovitosti vic, vysavat penize a dal bohatnout. Je v tom velka nelinearita. ta cast spolecnosti, co vlastni, vysava penize z te, co nevlastni.

4 11
možnosti
JK

Vy ten počítač taky evidentně nepotřebujete, měl byste ho neprodleně odevzdat lidem, kteří jsou na tom mnohem, mnohem hůře než vy ... A věřte, že takových je na světě hned několik miliard, bez ohledu na to, co dalšího kromě toho počítače vlastníte. Nebo snad solidarita a spravedlnost jenom vocamcaď pocamcaď, jak se vám to hodí ?

7 1
možnosti

Všeho do času. Nyní odpadnou hypotékáři a v dohledné době nejspíše i ti, kteří kupovali nemovitosti kvůli spekulaci na nekonečný růst, protože ten nebude trvat věčně.

7 5
možnosti
Foto

Lidi mají moc peněz a nechtějí se jich vzdát bez boje, tak se snaží najít pojistky, aby o blahobyt nepřišli, což se jim nakonec nepodaří

2 7
možnosti
DJ

No koupě nemovitosti mi přijde jako celkem dobrá pojistka. O nájem bude zájem vždycky. Mít nějaké čísílka v bance nebo nabouchaný polštář nějakými papírky, kdy jejich cena může být v dnešní době jakákoliv, tak to si raději koupím tu nemovitost. Samozřejmě jsou i jiné možnosti...

7 0
možnosti
JZ

Počkejte rok až dva. Už v současné době nedostane hypotéku téměř nikdo a ti co ji splácí nebudou mít po skončení fixace na splátky.

Při současném růstu cen elektřiny a plynu nebude mít na nový dům nebo byt peníze vůbec nikdo. A ceny nemovitostí půjdou zákonitě dolů.

5 6
možnosti
ČČ

Ne, nepůjdou.

Protože hypotékáři jsou jen jeden segment trhu.

7 3
možnosti
MH

stačil by jeden osvícený diktátor všech který by uzákonil, že každý může vlastnit pouze jednu nemovitost k stálému bydlení a při její koupi za hotové navíc věrohodně prokázat, kde na ni vzal tak aby to nezbudilo ani nejmenší podezření - a bylo by po ptákách - ale to by se muselo chtít a na tohle tahle ujetá civilizace, která se svou hamižností stejně blíží ke svému konci, nemá žádnou šanci ;-D

2 10
možnosti
VS

A kde by bydleli ti, co si ani koupit nechteji nebo nemohou dovolit?

1 0
možnosti
MT

Copak asi udelali soudruzi demokratizace, spekulace a kapitalizace spatne?

4 2
možnosti
JK

Špatně neudělali nic ... To, že o rozdělení vzácných statků (a nemovitost v nehavarijním stavu a v zajímavé lokalitě je sakra vzácná) rozhodují docela obyčejné prachy není nic, co by mělo někoho překvapovat.

Vy také nepracujete pro toho kdo nabízí za vaši práci nejméně peněz, ale pro toho, kdo platí nejvíc ... Nebo se snad pletu ?

7 0
možnosti
VK

Je to na zvracení. Bydlení má být k bydlení, a ne k nějakému spekulování nebo ukládání peněz. Rozhodně jsem pro, aby ti co mají více bytů jen kvůli kšeftu, platili zvláštní vysokou daň.

11 15
možnosti
RK

Vy jste dobrý typ...díky těm, co mají na byty, je k dispozici nájem i pro lidi, kteří nemají nárok na obecní byt a hypotéku si vzít nemohou/nechtějí (cizinci třeba)...

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil

12. června 2024  11:51,  aktualizováno  12:33

Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...

Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny

11. června 2024

Premium Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Z dvojích cen v Unii se zase stává téma. Nyní se proti nim bouří Nizozemci

9. června 2024

Dvojí ceny na společném evropském trhu začínají vadit už i Nizozemcům. Mnoho z nich jeho existenci...

Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní

12. června 2024

Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Airbus rakouských aerolinek prolétl krupobitím. Bezpečně přistál i bez čumáku

10. června 2024  10:29

Nedělní let společnosti Austrian Airlines těsně před přistáním těžce poškodilo krupobití. Asi po...

Méně byrokracie nebo rezignace na ekologii? Nová pravidla štěpí i koalici

15. června 2024

Snazší život pro farmáře mají přinést změny, které připravilo ministerstvo zemědělství. Jde zejména...

Hospodaření státu vypadá hrozivě. Vláda už skoro vyčerpala letošní schodek

15. června 2024

Premium Vláda už skoro vyčerpala schválený schodek. Může být větší, než se čekalo Výsledek hospodaření státu vypadá po necelé půlce roku hrozivě. Vláda si naplánovala schodek 252...

Místo investování práci jen předstírali. Banka zaměstnance načapala a vyhodila

14. června 2024

Americká banka Wells Fargo propustila část svých zaměstnanců, protože zjistila, že svou práci jen...

Dovolená v cizině se letos prodraží zhruba o pět procent. Na vině je koruna

14. června 2024

Zatímco minulé léto si Češi během zahraničních dovolených užívali koruny, která vůči euru posílila...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!