- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Když už mám flák kvalitního hovězího a nasekám ho, dám si ho syrový.
A proč jíte burgery že špatného masa?
sorry, mělo být k ironickému příspěvku pana Jiřího Brezolubského dole
V našich končinách je ještě hodně lidí, kteří, když slyší "hamburger", si to spojí okamžitě s MC, nebo s rychloobčerstvením na rohu ulice (masová placka v bulce s tatarkou a kečupem). Je už ale tolik restaurací, které dokážou udělat opravdu luxusní burger, lahodící nejen oku, ale především chuťovým buňkám. A pokud si tam někdo nenechá naplácat tuny majonézy, tatarky atp. a zvolí nějaký dobrý salátek jako přílohu, jedná se o vyvážený kus žvance .
Ale nejlepší je si ho udělat doma - to člověk ví, co v mase je (můžete si sami namlít třeba svíčkovou, i když tu zrovna nedoporučuji, protože není tučná..) a sám si ho připraví tak, jak má hovězí maso rád - krvavé, středně propečené atp.
Svíčková je zbytečnost, stačí mít dva druhy kvalitního hovězího, libovou květovou špičku a prorostlejší plec
Cesky karbanatek je tu mozna dele a je chutnejsi.
Někde jsem četl, že hamburger nepochází z Hamburku (navíc poslední písmeno je "K"). Jeho původ je sporný. Slovo burger je karbanátek.
Nevím jak je to s původem slova hamburger, ale váš argument, že posledním písmenem ve jméně města Hamburku je "K" je zcela mimo. "K" je tam jen v češtině, německy se to píše Hamburg a tak zná toto město i většina světa.
K hamburgru můžu opačně argumentovat tím, proč je tam slovo "ham", když to s šunkou nemá nic společného.
a kolik let slaví chleba namazanej máslem? To jsou články úplně k prdu.
Karboš, jako karboš. To se podle mne dělalo výrazně dříve, než před 130 lety.
Nic proti tomu, ale je to prostě šidítko, jak nahradit lepší kus zvířete tím horším.
Na druhé straně v zemích, kde se člověk bojí dát si místní stravu je mekáč záchrana: hnusné, ale standardní a pravděpodobně bezpečné...
Hamburger nemá s karbenatkem nic společného