Diskuze

Hamburgery slaví sto třicet let, dostaly se už i do poledních menu

Maso vložené do housky v sobotu oslaví 130 let od svého vzniku. Za tu dobu se pokrm z německého Hamburku propracoval až do zámoří, kde zažil ohromné úspěchy, a v posledních letech stal běžnou součástí nabídky českých restaurací. Stále častěji se pak také objevuje v obědových nabídkách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Když už mám flák kvalitního hovězího a nasekám ho, dám si ho syrový.

0 0
možnosti
RH

A proč jíte burgery že špatného masa?

0 0
možnosti
Foto

sorry, mělo být k ironickému příspěvku pana Jiřího Brezolubského dole ;-)

0 0
možnosti
Foto

V našich končinách je ještě hodně lidí, kteří, když slyší "hamburger", si to spojí okamžitě s MC, nebo s rychloobčerstvením na rohu ulice (masová placka v bulce s tatarkou a kečupem). Je už ale tolik restaurací, které dokážou udělat opravdu luxusní burger, lahodící nejen oku, ale především chuťovým buňkám. A pokud si tam někdo nenechá naplácat tuny majonézy, tatarky atp. a zvolí nějaký dobrý salátek jako přílohu, jedná se o vyvážený kus žvance :-).

Ale nejlepší je si ho udělat doma - to člověk ví, co v mase je (můžete si sami namlít třeba svíčkovou, i když tu zrovna nedoporučuji, protože není tučná..) a sám si ho připraví tak, jak má hovězí maso rád - krvavé, středně propečené atp.

1 0
možnosti
DH

Svíčková je zbytečnost, stačí mít dva druhy kvalitního hovězího, libovou květovou špičku a prorostlejší plec:-)

1 0
možnosti
JT

J25i78r58i 63T73i19c67h21y

5. 1. 2019 15:19

Cesky karbanatek je tu mozna dele a je chutnejsi.

3 6
možnosti
MS

Není chutnější ani omylem

1 3
možnosti
OU
PB

P65e51t31r 43B89á94č56a

5. 1. 2019 17:38

Tipuji tak tri stovky, zadna traga.

1 0
možnosti
JM

J50a57n 85M80o59l72n76á94r

5. 1. 2019 12:42

Někde jsem četl, že hamburger nepochází z Hamburku (navíc poslední písmeno je "K"). Jeho původ je sporný. Slovo burger je karbanátek.

0 0
možnosti
MK

Nevím jak je to s původem slova hamburger, ale váš argument, že posledním písmenem ve jméně města Hamburku je "K" je zcela mimo. "K" je tam jen v češtině, německy se to píše Hamburg a tak zná toto město i většina světa.

K hamburgru můžu opačně argumentovat tím, proč je tam slovo "ham", když to s šunkou nemá nic společného.

4 0
možnosti
MH

a kolik let slaví chleba namazanej máslem? To jsou články úplně k prdu.

2 3
možnosti
MP

Není nad pravou českou fašírku[>-]R^

0 0
možnosti
MS

Pořádný hovězí hamburger mám radši

0 0
možnosti
JA

J10i31ř45í 69A12l62e68x40a

5. 1. 2019 11:48

Karboš, jako karboš. To se podle mne dělalo výrazně dříve, než před 130 lety.

Nic proti tomu, ale je to prostě šidítko, jak nahradit lepší kus zvířete tím horším.

Na druhé straně v zemích, kde se člověk bojí dát si místní stravu je mekáč záchrana: hnusné, ale standardní a pravděpodobně bezpečné... :-P

3 5
možnosti
MS

Hamburger nemá s karbenatkem nic společného

2 1
možnosti