Neděle 1. srpna 2021, svátek má Oskar
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 1. srpna 2021 Oskar
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

R71e28n65é 95Š60r69ů31t50e88k 8108175946688

Buřty z ohně, jsou buřty z ohně. :-)

+53/0
doporučit
13.6.2021 6:08
Foto

F35r36a67n83t88i34š47e57k 89M33í58č21e18k 1792980752

Kdepak Češi, ti jsou praktici. Podle mě se elektrický gril neliší od varné desky a stejk na plynové grilu rozhodně nechutná tak jako ten na dřevěném uhlí, ale je to rychlé a ekologické, že. Nakonec, proč ne, ať si každý vybere co mu vyhovuje. Za mě ale grilování není jen něco rychle dát na gril, je to takový obřad s vůní dřeva, kde i ten obyčejný špekáček chutná trochu iinak.

+120/−7
doporučit
13.6.2021 0:28
Foto

V19í47ť11a 61K64r53u70t39i89š 1290464665857

Vždy jsem měl za to, že grilování je úprava masa nad otevřeným ohněm. Se vším, co k tomu patří.

Elektrika a plyn je jen o tom, že ten sporák "vytáhnu" z kuchyně na terasu a tvářím se, že "griluju" a kvůli tomu jsem si pořídil domu další heblo ...

+78/−6
doporučit
13.6.2021 3:45
Foto

J69a13n 28S98e22d77l63á59ř 7687937717945

"Průměrná cena plynových grilů začíná na pěti tisících korunách."

...

Jak může někdo napsat takovou pitomost?

+47/−2
doporučit
13.6.2021 0:42
Foto

K13a80r94e17l 84M51i88k32o73l79á62š 7169433149807

Není nad dřevo.

+38/−2
doporučit
13.6.2021 5:53
Foto

M65o37n92i 69D86v80o70r30a29k 1400212946129

Pokud negrilujeta na dreve, tak tomu nerikejte grilovani. To uz si to maso muzete rovnou udelat na sporaku.

+76/−9
doporučit
13.6.2021 2:48
Foto

R44o26m49a53n 38V66o60l72n74ý 8323156763577

v mé sociální bublině má plynový gril jen jedna známá a ta má dost věcí jinak. Módu plynových a elektrických grilů na zahradě nechápu, to si můžu uvařit na plotně a jít si to ven sníst. Pro mě je nejdůležitější právě ta chuť z ohně.

+50/−5
doporučit
13.6.2021 6:36
Foto

T43e22r88e50z22a 65K17u95č97e32r75o33v84á 5232424608

Jsem asi ze starý školy, ale když už něco dělat venku, tak jedině nad ohněm, který obsahuje výlučně přírodní dřevo a podpalen byl pouze pomocí sirky a papíru.

+22/0
doporučit
13.6.2021 7:43
Foto

M75i75c72h56a86e86l 57Š39i19m76e75k 1532189897151

Grilovani jedine na uhli a s pivem.

+30/−2
doporučit
13.6.2021 7:21
Foto

J87i92ř39í 46F58o40g78e28l 2540861166462

Přešli jsme na plyn, ale nejvíce je elektrických....

To je tedy logika.

+16/0
doporučit
13.6.2021 6:43
Foto

J92a73n 29F53r52a28u21e98n55b41e30r69g 7565644597400

Grilování není jen příprava jídla. Připravím gril, otevřu pivko, čekám, až se uhlí nažhaví, kecám s kámoši... To prostě u plyňáku nezažiju. Tam otočím knoflíkem a za pár minut je hotovo. Pro mě je grilování lepší bez spěchu, v klídku.

+21/−2
doporučit
13.6.2021 9:59
Foto

M44a89r63t86i17n 26K86u39d55r75n82a 3299956579280

Ja naopak pred par lety presel z elektrickeho na klasicky na uhli. Podle me grilovani bez uhli neni poradne grilovani.

+25/−4
doporučit
13.6.2021 7:35
Foto

P68e80t50r 63J64a88n33o33v34s96k90ý 7592563726687

Jasný ;) a to vám řeklo 5 ze 4 co bydlí v paneláku? ;)))

+20/−3
doporučit
13.6.2021 5:50
Foto

J89i92ř80í 47Č82í64ž32e29k 4387768861886

čtu reakce a asi mám jinou zkušenost. Mám k dispozici elektrický gril (používám ho ve sklepě). Stejně tak máme na zahradě ohniště, mám i gril na uhlí a asi před třemi lety jsme pořídili plyn.

Mám tedy srovnání a můžu říci: "elektrika ano - ve sklepě, ohniště občas ano (hlavně na buřtíky a jednou do roka guláš a hlavním grilem se stal plyn. Klasický gril na uhlí je teď v důchodu na chalupě, ale asi i tam nakonec pořídíme plyn."

+11/0
doporučit
13.6.2021 8:36
Foto

Š97t76ě44p91á12n 96B22i60n88k15o 3116934513216

Tahle diskuze je náhodou super. Vracím se o pár desítek let nazpět, kdy jsme se jako kluci dohadovali, který 8bit je lepší. Atari vs Gumák vs Commodore. :)

Každý má u grilování jiný preference. Pro některé je to událost, kterou si chtějí užít a mají náladu a čas řešit roztápění, další jsou fajnšmekři řešící poměr drevaz, jednotlivých jehodruhů a uhlí, další třeba grilují denně a chtějí jenom otočit knoflíkem.

My aktuálně jedeme na plynu,

Grilujeme skoro denně, gril používáme i jako troubu a podle mě není žádný rozdíl mezi plynem se smokerem a klasikou uhlí. Jo, kdo v tom umí chodit, poladí směs dřeva a dělá i větší kousky delší čas, to je pak jiná pohádka, ale takový zpravidla skončí u klasického US smokeru, no nic lepšího není :-).

+10/0
doporučit
13.6.2021 9:49
Foto

Š65á38r89k25a 65Š40a66l85a84n88s48k58á 6734630459605

Jak kdo mění, prostě to z plynu nechytne tu správnou zdravou očouzenou chuť ))).

+14/−3
doporučit
13.6.2021 7:21
Foto

M22a85r77t98i35n 56K89ř14í88ž 9613442210797

Původně jsem byl ke grilování na plynu skeptický. Pak jsem to několikrát ochutnal a dokonce jsem si ho i půjčil. A skeptický jsem ještě víc.

+12/−2
doporučit
13.6.2021 10:08
Foto

M84o91j85m95i71r 97P92e38ř22i20n56a 6328210906

Měl jsem souběžně plynový a uhelný grill a nemohu říci, že by v chuti byly tak velké rozdíly, které by vyvážely pohodlí plynového grillu.

Navíc se dá i u plynového grillu s chutí a vůni trochu "čarovat", například přidáním dřevěných odřezků, které dodají kouři to správné aroma.

+12/−2
doporučit
13.6.2021 9:48
Foto

O54n53d52ř33e58j 24F37r92a24n25c 4519841198

Sice všichni přešli na elektriku, ale pokyn zněl reklama na plyn. Proto ten titulek... Nechápu, kdo je ochoten platit Premium, když tu většina článků je nějaké PR nebo politická agitka Anofertu...

+12/−2
doporučit
13.6.2021 8:25
Foto

J48a84r36o14s94l54a15v 10B95e61n61e12š 2646519318988

Výsledný grilovaný produkt je možná shodný, ale pohled na klasické dřevěné uhlí na grilování zatím naštěstí nic nenahradí i přes to, že současné zelené šílenství z Bruselu to vidí jinak. Počkám si však na jejich případný produkt - např. větrný či vodní gril.

+20/−7
doporučit
13.6.2021 4:52
Foto

K75o31n76v23a65l44i60n45a 38J84a96r51o90s77l70a53v 1857881540534

Než grilovat na plynovém nebo elektrickém grilu, to můžu strčit rovnou do trouby.

+16/−5
doporučit
13.6.2021 8:04
Foto

J85a16n 60D77e15v89á57t90ý 6900303923729

Za mě dřevo a uhlí. To je klasika a to si může říkat kdo co chce.

+11/−2
doporučit
13.6.2021 9:02
Foto

J15o92s47e92f 74H71á53b 2145339895748

nechci se tady dotknout všech odborníků, kteří odmítají plynový gril, ale.... Máme doma dřevěný i plynový gril. Špekáček upečený s dětma odpoledne na dřevě je samozřejmě skvělý a nějaké to uhlí, karcinogeny, jednou za čas, proč ne. Každopádně výborný plynový gril, litinový, který drží teplo je skvělá věc. A mmj jednou jsem udělal na plynu maso také "odborníkovi" na pouze dřevěné grilování a kroutil hlavou jak je to skvělé. Takže, dobrou chuť všem a jdu si šoupnout krkovičku na plynový gril Broil King Monarch.. Bude poledne..

+7/0
doporučit
13.6.2021 11:00
Foto

J20a57n 63S19t28e90h17l25i75k 9965777236691

Včera jsem měl špekáčky na klacku . Asi nejsem cílová skupina ;-D

+7/0
doporučit
13.6.2021 8:58
Foto

A70n97t17o74n85í68n 54S17e91b33e46r96a 7393768780249

Plynovy gril? To uz to rovnou muzu delat na panvi na sporaku. Katastofa....

+15/−6
doporučit
13.6.2021 7:34
Foto

M44i50r29o94s40l50a29v 51R80i39š10k82a 4159279749372

Plynový gril jsme po sedmi letech nahradili opět grilem na dřevěné uhlí. Na tom plynu, ať na lávových kamenech, nebo na mramorové desce, to nebylo ono.

+9/−2
doporučit
13.6.2021 10:07
Foto

J79o77s31e75f 64M77i27š64k45o66v27s33k26ý 9218871231388

Spíš reklama než článek o grilování. Plyn a elektrika nemohou grilování na uhlí nahradit. Např. už jste byli ve steakhouse, kde dělají steaky na plynu nebo elektřině ? Vždycky je tam rošt a topí se dřevěným uhlím.

+11/−5
doporučit
13.6.2021 9:29
Foto

M11i40k56u58l27á38š 30K78a64l93i55n68a 1712123745

Takova blbost jako plynovy gril mi nesmi do baraku. At se klidne Greta vztekne.

+16/−10
doporučit
13.6.2021 4:58
Foto

J58a19r26o60s54l13a59v 66V32o64l59a72v32k95a 6359681511851

Tak grily máme dva. Jeden klasický na uhlí a druhý s lávovým kamenem. Používáme oba. Na kameni se dělá lépe zelenina atd na uhlí zase maso. Grilují proto abych viděl oheň a cítil tu vůni dřeva atd. Je to podle vkusu každého Soudruha. Ale mít maso z elektrického grilu je podle mě stejný jako z trouby. To nemá s grilováním nic společného.

+5/0
doporučit
13.6.2021 11:25
Foto

J53o14z85e28f 78H62r49u11š96e98c82k71ý 2948720641529

Vsem dorporucuju si udelat slepy test, stejny cas, stejne maso atd. a zda poznate rozdil.

Ja, coby velky zastance toho jak maso musi byt delano na drevu, spolu s par dalsimi prateli to absolvoval u znameho na zahrade a ted uz tretim rokem griluju na plynu i ja. Toho koure si uziju az az (neni to jen o dreve, stejne ho nejvic udela to co z masa kape dolu, a to vam kape na uhli stejne jako plyne), nekdy snad az prilis, takze i pokusy se smokrem jsem absolvoval snad jen 2 = zcela redundantni, ale predevsim rozdil v chuti zadnacelanulanulanic!! Toho dne z 5 lidi nepoznal rozdil nikdo.

K tomu ta rychlost a dalsi vyhody, najednou si clovek uvedomi, ze grilovani uz neni jen v lete, kazdej druhej vikend, ale klidne 2x tydne od brezna do rijna.

Jinak samozrejme pochopim, pro koho je to grilovani i ritual, kdo nema zajem (nebo moznosti) grilovat casteji a kdyz uz tak si to chce uzit, chce se zaspinit, chce se s tim vyhrat... pak klidne klasika, neschovavejme to ale za lepsi chut. ;-)

+6/−1
doporučit
13.6.2021 10:52
Foto

A74d17a93m 36R67y34c51h73l33ý 1928667659973

Měli jsme gril na dřevěné uhlí, lavovy kámen, elektricky gril a teď máme plynový. Buřty si uděláme na otevřeném ohni. Krkovicku, žebra, panenku děláme na plynovém grilu venku. Chuťově nevidíme rozdíl mezi grilem na plyn a dřevo. Tedy rize z praktických důvodů vítězí plynový gril. Zapnu a za 3 minuty dám panenku na gril a za 7 minut ji mám na stole. A je luxusní. Pokud chci oheň opeču ty buřty na ohni.

+9/−4
doporučit
13.6.2021 9:49
Foto

M81a39r35t14i81n 27K96o87d39a40t 2637216532167

Ono jde i o vůni. Plyn vám jí jaksi nenabídne :))

+10/−5
doporučit
13.6.2021 8:22
Foto

I59v82o 60M68e85l17u78z31í27n 5739247278293

Pokud jídlo na grilu nevoní kouřem, tak je k ničemu, nechápu proč plyn.

+5/−1
doporučit
13.6.2021 10:16
Foto

L61u22k93á84š 94J82a12n24d68a 2578660220

Koukám, že tady má každej zkušenost s kvalitním plynovým grilem.;-D

Zkuste někdy gril se smokerem a s keramickými hořáky RBS a budete mluvit jinak. Jídlo se díky bočním hořákům nepálí a z odkapávaný mastnoty pak nevznikají karcinogenní látky, díky smokeru pak máte chuť dřeva. Tak by mě fakt zajímaly výhody toho uhlí, ale to je tak, když si člověk pod plynem představí max sporák.

+5/−1
doporučit
13.6.2021 9:17
Foto

K54a66r63e44l 76R40y24b24á28k 9909892727339

No to je proto, ze na panelakovy balkon je gril na uhli ponekud neprakticky a hlavne vadi zavistivym sousedum :)

+5/−1
doporučit
13.6.2021 8:36
Foto

M80a57r28t60i22n 61K89ř63í97ž 9453752450547

Grilování na plynu je dobrý tak pro tupce, co neumí roztopit gril na dřevěný uhlí. To už to můžete hodit na pánev a vyjde to úplně nastejno.

+9/−6
doporučit
13.6.2021 9:07
Foto

M68o38j50m90i90r 35P92e56ř40i49n25a 6858500426

S uhlím, nebo plynem je to jako s blondýnkami a černovláskami.

Se zavřenými očima stejně nakonec nikdo nepozná, čeho si užívá. A už vůbec ne po 5 pivech ;-D

+4/0
doporučit
13.6.2021 10:53
Foto

J98i13ř10í 70K31o30d60ý24d35e83k 7630560956753

Je asi rozdíl hodit na gril steak, burger nebo krevety a hodit tam dvoukilovou krkovici, která tam bude pět, šest hodin... V první variantě bych (osobně) plyn nezatracoval, v tom druhém bych fandil uhlí + dřevu.

+4/0
doporučit
13.6.2021 10:15
Foto

P57e56t31r 87V98e31p70r85e72k 3374108642

Tak na současných parcelách novostaveb, kde je jeden barák nalepený na druhém, se ani gril, ze kterého se kouří nehodí. Vždyť by jeden vykuřoval druhého.

+4/0
doporučit
13.6.2021 7:58
Foto

J78i76n49d17ř13i73c70h 28V89l60a97s73á53k 6240927545122

Možná uhlí není praktické na grilování, ale rozhodně je chuťově mnohem lepší a o to v gastronomii jde snad především.

+8/−5
doporučit
13.6.2021 9:38
Foto

V66o36j43t39ě26c97h 83V28i37n85c29z70e 3220397729704

Dřevo a uhlí, všechno ostatní je při grilování blbost...

+7/−5
doporučit
13.6.2021 8:52
Foto

J66a51r83o74s27l80a88v 84K76l85i96m57e57š 9436842372268

Pokud nemá maso přímý kontakt s ohněm, ať už z uhlí a nebo ještě lépe ze dřeva ovocného stromu (švestka, třešeň), tak vhutná jako z trouby a nebo z pánvičky na plynovém sporáku. To ho můžu rovnou udělat v klidu a pohodlí doma v kuchyni a jen si to sníst venku. Vůni kouře nelze nahradit.

+8/−7
doporučit
13.6.2021 8:39
Foto

H83u16b10e65r35t 61Z77k64o88u74m86a51l 5560771312341

Elektrická udírna je taky dobrej oxymoron, asi jako "ohlušující ticho". :D

+5/−3
doporučit
13.6.2021 9:36
Foto

J13i86ř72í 19Z79ý83k84a 9469573611400

já tedy zůstávám u grilování na dřevu. Mám tu zásoby proschlé lísky, ořešáku, jabloně, třešně, dubu a zbytek břízy a olše. Každé dřevo se hodí na jiný druh masa.

+3/0
doporučit
13.6.2021 10:35
Foto

P11a35v69e93l 11M90a54t38o32u71š14e40k 6883159194381

Lidi tvrdici, ze dobu roztapeni radsi stravi s rodinou - a on vas nekdo nuti to uhli hypnotizovat? Zapalim pod "kominem" a jdu od toho, ne? Za ctvrt hodky se vratim, a mam roztopeno, jen nasypat pod rost.

+3/0
doporučit
13.6.2021 9:45
Foto

O15t12t43a 30Z18a75b33i53l55a22n28s46k98ý 9301627183736

Vyzkoušel jsem všechno a všechno jsem opustil, v současné době jsem zakotvil u keramických grilů s jejich speciálním uhlím, nádherně drží teplo, dá se v nich i lehce udit i cokoli péct, super...u toho už asi zůstanu:-)

+3/0
doporučit
13.6.2021 9:41
Foto

M30i76l38a28n 80N85o59v12o48t97n61y 4986557824137

Já se radši věnuji rodině nebo návštěvě než grilu, proto je pro mě dřevěný gril zastaralý nesmysl a jednoznačně u mě vyhrává plyn.

+3/0
doporučit
13.6.2021 9:29
Foto

Š69t55ě79p44á24n 40B32i35n12k26o 3476884723176

Přirozený vývoj v grilování je dřevěné uhlí, pak plyn a následně výměna za smoker. Buď na dřevo nebo peletkový. :-)

+3/0
doporučit
13.6.2021 9:28
Foto

V39l12a19d94i66m67í38r 80D19l33o25u82h28ý 8687768701548

trochu reklama, ne?

+3/0
doporučit
13.6.2021 8:46
Foto

J98a38k24u76b 52Č50i27š93e42c97k50ý 8354124430967

Driv sem grilloval na plynovem grillu, ale od te doby co sem si postavil venkovni krb, tak grilluji jen na nem. Nejlepsi je drevo z ovocnych stromu, doda to masu a zelenine jeste chut navic.

+3/0
doporučit
13.6.2021 7:53

KOMENTÁŘ: Cesta do elektromobilního pekla. Auta přinášejí víc problémů než výhod

Premium Nová doba elektromobilní nás vrátí o půlstoletí zpátky: auto bude luxus, mobilita taky a draze to zaplatíme všichni. I...

Mlčeti zlato. Profesionální vyjednavač vysvětluje, jak jednat s dětmi či šéfem

Premium Každý člověk vyjednává v průměru pětkrát za den. Doma s partnerem, s dětmi, v práci se šéfem, s podřízenými. Radim...

Český vlk z Wall Street jde k soudu. Hlavní roli v kauze Via Chem má miliardář Sisák

Premium Schyluje se k dlouho očekávané soudní bitvě, v níž je hlavní postavou známý český finančník a miliardář Petr Sisák...