- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
...plyn je pro ty, co si neumí udělat to správné dřevěné ohniště....
Gril jedině na uhlí a v televizi pouze dokumenty na ČT2
Grilování na uhlí je pro chudý. Třeba jako jsem já. Koupil jsem si plato křidýlek a vypadá to, že za chvíli už budou akorát.
Taky jsem byl kdysi tzv. uhelný fašista co se týče grilování. Díky vybudování zahradní kuchyně a pohodlí, které plynový gril poskytuje jsem změnil názor. Po smradu z páleného uhlí se mi nestýská. Navíc se za koupit udělátko kde dřevěné štěpky nahradí i ten kouř. Chci li si udělat buřty, tak si uděláme táborák a opečeme na kusu klacku. .. tož asi tak.
Mě to uhlí nesmrdí a tak se ho nevzdám
Tak grily máme dva. Jeden klasický na uhlí a druhý s lávovým kamenem. Používáme oba. Na kameni se dělá lépe zelenina atd na uhlí zase maso. Grilují proto abych viděl oheň a cítil tu vůni dřeva atd. Je to podle vkusu každého Soudruha. Ale mít maso z elektrického grilu je podle mě stejný jako z trouby. To nemá s grilováním nic společného.
Tak to vypadá když nejdříve napíšete názor a pak teprve čtěte diskuzi. Celkem by mě ale pak zajímalo kdo byli ti respondenti a kde bydlí. Protože alespoň tady v té diskuzi jsou normální snad všichni a grilování = uhlí.
Já když taky procházím tu diskuzi, tak závěr vidím asi takový, kdo griluje pomalu 3x v týdnu, tak jasně že hledá alternativy a pohodlí. Se pak nevidím že máme spotřebu masa takou jako máme :-D
U grilování je cílem samotný proces, popit pivka, pokecat... Ne ugrilované maso. Takže uhlí.
nechci se tady dotknout všech odborníků, kteří odmítají plynový gril, ale.... Máme doma dřevěný i plynový gril. Špekáček upečený s dětma odpoledne na dřevě je samozřejmě skvělý a nějaké to uhlí, karcinogeny, jednou za čas, proč ne. Každopádně výborný plynový gril, litinový, který drží teplo je skvělá věc. A mmj jednou jsem udělal na plynu maso také "odborníkovi" na pouze dřevěné grilování a kroutil hlavou jak je to skvělé. Takže, dobrou chuť všem a jdu si šoupnout krkovičku na plynový gril Broil King Monarch.. Bude poledne..
Přesně tak.. Já si dal včera na Broil king baron.. Ono je taky rozdíl gril a gril..
Kombinuji všechny druhy. Doma se oběd nebo večeře nejrychleji připraví na elektrice, plyn je nejlepší pro velké množství lidí, dřevo a uhlí na pohodu. Jo a maso na uzení nakládám do Pragandy.