Diskuze

Domácí grilování se mění. Češi přešli na plyn, uhlí už není praktické

Domácí grilování je mezi Čechy oblíbené, ovšem mnoho z nich v poslední době přešlo od grilů na klasické uhlí k těm plynovým či elektrickým. Jak vyplývá z průzkumu online vyhledávače Heureka.cz, letos hodlají Češi do grilů a dalšího příslušenství také více investovat. Už nyní jsou prodeje grilů o 23 procent vyšší než loni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

...plyn je pro ty, co si neumí udělat to správné dřevěné ohniště....

0 2
možnosti
FZ

Gril jedině na uhlí a v televizi pouze dokumenty na ČT2 ;-D

0 1
možnosti
PK

Grilování na uhlí je pro chudý. Třeba jako jsem já. Koupil jsem si plato křidýlek a vypadá to, že za chvíli už budou akorát.

0 0
možnosti
PB

P92e82t78r 20B85r23o98d92a

13. 6. 2021 11:50

Taky jsem byl kdysi tzv. uhelný fašista co se týče grilování. Díky vybudování zahradní kuchyně a pohodlí, které plynový gril poskytuje jsem změnil názor. Po smradu z páleného uhlí se mi nestýská. Navíc se za koupit udělátko kde dřevěné štěpky nahradí i ten kouř. Chci li si udělat buřty, tak si uděláme táborák a opečeme na kusu klacku. .. tož asi tak.

2 2
možnosti
MK

Mě to uhlí nesmrdí a tak se ho nevzdám :-)

0 0
možnosti
TT

v africe jedou pneumatiky

0 0
možnosti
JV

Tak grily máme dva. Jeden klasický na uhlí a druhý s lávovým kamenem. Používáme oba. Na kameni se dělá lépe zelenina atd na uhlí zase maso. Grilují proto abych viděl oheň a cítil tu vůni dřeva atd. Je to podle vkusu každého Soudruha. Ale mít maso z elektrického grilu je podle mě stejný jako z trouby. To nemá s grilováním nic společného.

5 0
možnosti
JV

Tak to vypadá když nejdříve napíšete názor a pak teprve čtěte diskuzi. Celkem by mě ale pak zajímalo kdo byli ti respondenti a kde bydlí. Protože alespoň tady v té diskuzi jsou normální snad všichni a grilování = uhlí.

1 3
možnosti
PB

Já když taky procházím tu diskuzi, tak závěr vidím asi takový, kdo griluje pomalu 3x v týdnu, tak jasně že hledá alternativy a pohodlí. Se pak nevidím že máme spotřebu masa takou jako máme :-D

0 0
možnosti
TS

Ono se dá grilovat i bez masa

1 0
možnosti
ZP

U grilování je cílem samotný proces, popit pivka, pokecat... Ne ugrilované maso. Takže uhlí.

2 3
možnosti
Foto

J78o35s72e22f 14H52á49b

13. 6. 2021 11:00

nechci se tady dotknout všech odborníků, kteří odmítají plynový gril, ale.... Máme doma dřevěný i plynový gril. Špekáček upečený s dětma odpoledne na dřevě je samozřejmě skvělý a nějaké to uhlí, karcinogeny, jednou za čas, proč ne. Každopádně výborný plynový gril, litinový, který drží teplo je skvělá věc. A mmj jednou jsem udělal na plynu maso také "odborníkovi" na pouze dřevěné grilování a kroutil hlavou jak je to skvělé. Takže, dobrou chuť všem a jdu si šoupnout krkovičku na plynový gril Broil King Monarch.. Bude poledne..

7 0
možnosti
MS

Přesně tak.. Já si dal včera na Broil king baron.. Ono je taky rozdíl gril a gril..

1 0
možnosti
PT

P58e91t81r 19T41i93n78k90a

13. 6. 2021 10:59

Kombinuji všechny druhy. Doma se oběd nebo večeře nejrychleji připraví na elektrice, plyn je nejlepší pro velké množství lidí, dřevo a uhlí na pohodu. Jo a maso na uzení nakládám do Pragandy.

0 1
možnosti