Český útočník Patrik Schick se raduje z prvního gólu v zápase mistrovství...

Český útočník Patrik Schick se raduje z prvního gólu v zápase mistrovství Evropy se Skotskem. | foto: Reuters

Češi v osmifinále zvítězí nad Nizozemci, věří minimum sázkařů. Vsadili miliardy

  • 9
Postupu Česka přes Nizozemsko v nedělním osmifinále fotbalového Eura věří pouhá pětina sázkařů. S kurzem 1,7 favorizují soupeře také bookmakeři, na vítězství Česka se dá sázet v kurzu 5,5:1. Vyplývá to z vyjádření oslovených zástupců sázkových kanceláří.

Celkový objem sázek na šampionát zatím dosáhl zhruba 1,9 miliardy korun, podle sázkových společností by tak mohl být překonán rekord z fotbalového MS 2018 v Rusku, který činil 2,5 miliardy korun. Zápas začíná v 18:00 v Budapešti. Největším favoritem na celkový triumf zůstává Francie (5,2:1), Češi mají kurz 85:1.

“Vyhnuli jsme se sice triumvirátu zabijáků Francie, Portugalsko, Německo, ale Nizozemsko je podobně kvalitní tým. (...) V osmifinálové skládačce převažují oranžové dílky, proto jsou Nizozemci po sečtení všech pro a proti favoritem utkání,” uvedl bookmaker Tipsportu Petr Urbanec. Tipsport zatím přijal sázky za 852 milionů korun.

Pokud jde o výsledek po 90 minutách, jsou podle Urbance sázkaři ještě skeptičtější. Na výhru Česka a remízu jde po pěti procentech objemu sázek, zbylých 90 procent patří Nizozemsku.

Čínské značky obsadily fotbalové Euro, za pozornost Evropanů dají miliony

Tipsport také eviduje zatím nejvyšší výhru na Euru. Klient vsadil na jednom tiketu na vítěze v zápasech Rusko - Finsko (1:0), Wales - Turecko (2:0) a Itálie - Švýcarsko (3:0) 500 000 korun. Při kurzu 9,2:1 vyhrál přes čtyři miliony čistého. V průběhu šampionátu se s vysokou výhrou přidala Fortuna. Sázkař zde posadil na tiket remízu Španělska s Polskem (1:1). Vsadil 911 800 korun a při kurzu 4,75:1 vyhrál 3,4 milionu čistého.

Objem sázek u Fortuny zatím dosáhl 730 milionů korun. „Dobrou zprávou je, že do Budapešti se dozajista vypraví spousta fandů a na plném stadionu bude mít zápas kulisu, jako za „starých dobrých časů“, horší už je, že postoupit přes Nizozemsko není zrovna jednoduchou misí,“ doplnil hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Podle něj se zatím stále daří sázkařům, když překvapivých výsledků na Euru v porovnání s hokejovým šampionátem v Lotyšsku nebylo tolik. „Jen díky remíze Německa s Maďarskem (2:2) se podařilo bookmakerům po základních skupinách udržet víceméně vyrovnanou bilanci,“ podotkl Hanák.

Sázky u Chance podle mluvčí Markéty Světlíkové zatím dosáhly zhruba 170 milionů korun. Nejvíce se sázelo na zápas Anglie - Skotsko (10,4 milionu korun), Dánsko - Belgie (10,1 milionu korun) a Maďarsko - Portugalsko (9,9 milionu korun).

Aktuální objem sázek u Tipsportu, Fortuny a Chance je zhruba 1,75 miliardy korun. Podle odhadů patří těmto firmám asi 92 procent trhu. Ostatní společnosti absolutní objem sázek většinou nezveřejňují. Dá se však očekávat, že celkové sázky zatím dosáhly asi 1,9 miliardy korun. Na MS 2018 v Rusku to bylo 2,5 miliardy, na posledním Euru v roce 2016 ve Francii 1,9 miliardy Kč. V hokeji drží rekord MS 2019 na Slovensku se sázkami za 1,8 miliardy, sázky na letošní hokejové MS v Lotyšsku dosáhly u sázkových kanceláří v ČR zhruba 1,7 miliardy korun.

Osmifinálové zápasy se hrají od soboty do úterý, každý den dva. Čtvrtfinále je na programu příští pátek a sobotu. Finále se uskuteční v neděli 11. července v Londýně.

,