Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Polystyrenové království. Na hon za nulovými emisemi si zvykají i památkáři

Zateplení pěti centimetry polystyrenu, které kvůli úsporám lidé lepili na stěny domů v předchozích letech, nebude stačit. K dodržení vznikajících evropských pravidel bude potřeba spíš patnáct až dvacet. Na návštěvníky evropských měst tak po roce 2030 čeká docela jiný pohled. Se zateplováním se totiž začínají pomalu smiřovat i památkáři. Původní fasádu si lidé neprohlédnou například na budově rakouského parlamentu. Zmizela totiž za vrstvou tepelné izolace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

Až se znovu za 500 let narodím, chci být archeologem. To už snad bude svět zase normální a víte jaká to bude paráda po sundavání nánosů polystyrenu objevovat původní vzhled budov, měst a vesnic? A zase z toho sundavání bude mít někdo dobrej kšeft.

1 0
možnosti
LK

Chápu správně, že na prejzové střechy povolují památkáři dát soláry? A museli jin eurohujeři vyhrožovat, nebo stačil sliv vydatných prémií?

0 0
možnosti
JK

Je až komické, že Vám památkáří nadiktují typ a barvu střechy, která pak je zakrytá panely.

0 0
možnosti
LK

A necouvnou a necouvnou. Že se pod polystyrenem nejedna stará zeď rozdrolí? Všechno jedno. A hlavně plaťte, holoubkové, cálujte, ať se vaše prachy přesunou do správných rukou bankovních domů.

1 0
možnosti
JS

Cílem je likvidace osobního vlastnictví. EU vytvoří takové podmínky, které většina majitelů nedokáže splnit, protože budou nad jejich finanční možnosti, technicky nemožné, nebo budou odporovat jinému nařízení EU. Takové nemovitosti nebude možné pronajmout nebo prodat pro účely bydlení. Velké globální společnosti spojené s vládami (jako je Blackrock a Vangard) ale najdou způsob , jak nemovitosti vykupovat za hubičku, rekonstruovat je a potom je draze pronajímat. Je to cesta ke korporátnímu marxismu. Stejně tak to bude i v případě aut. Vlastnictví bude příliš drahé, většina lidí si je nebude moci dovolit. Proto nastoupí nájemní bydlení, sdílení aut, sdílení všeho. Nebude vlastnit nic a budete happy, Klaus Schwab bude mít radost, jak to dobře zařídil. Trend posunu od vlastnictví k pronájmu za měsíční / roční poplatek je vidět všude - Netflix, MS Office 365,

6 0
možnosti
MP

Takové novodobé nevolnictví.

Protože když se ohlédneme do minulosti, nevolníci byli lidé, kteří nic nevlastnili. Grunt na kterém žili, nářadí se kterým pracovali, zvířata o která se starali, vše bylo pána. Pán mohl rozhodnout o tom, kdo půjde do školy a kdo ne. Lidé v té době platili nájem dvakrát ročně, k tomu platili další daně a poplatky. Ve výsledku tak bylo jejich celkové zdanění 80%. Byli tak chudí, nevzdělaní a ovládání preláty, kteří poslušným jedincům slibovali ráj na zemi a neposlušným uhoření v pekle.

Lidé ještě chodili robotovat.

V podstatě mi to přijde, že se novodobá vrchnost snaží zavést něco na způsob nevolnictví. Jen v moderní podobě, schované za různá líbivá hesla o "sdílení a radosti".

Jen pro ilustraci: poslední skutečně bezemisní společnost zde byla naposledy v 18 století před vynálezem parního stroje. Poté se začalo těžit uhlí a právě využití fosilních zdrojů stálo za vzestupem současné civilizace. Emise z první doby průmyslové revoluce byly pohlceny rostlinami. Tato možnost je dnes omezena, protože většina tropických deštných pralesů je vykácena a uhlík tak nemá co absorbovat. Stačí se podívat, kde jsou ložiska kovů pro elektrod..... a kdo je má pod palcem. To také dost napoví.

3 0
možnosti
JS

Ještě si někdo myslí, že nám vládnou příčetní lidé?

4 0
možnosti
Foto

Co máte proti zateplení baráku? Nikdo přece neříká, že se zateplení musí dělat na vnějším plášti - je stejně tak možné udělat zateplení zevnitř. Ale co, vy pořád proti EU něco máte, i kdyby to bylo stokrát užitečné, je to nápad EU, tak pryč s tím.

0 2
možnosti
MH

Reaganův drahý projekt hvězdných válek v osmdesátých letech pomohl finančně rozložit zaostávající Sovětský svaz a tak také přispěl k pádu komunismu.

V současné ekonomické soutěži EU, USA, Číny, Indie a dalších se EU snaží uzbrojit ostatní svými regulacemi a zákazy s velkými finančními dopady na vlastní obyvatele. Obávám se, aby EU finančně nerozložila jako Sovětský svaz, pak už by se žádná ekologie ani lidská práva neřešila.

0 0
možnosti
JS

Ne, v globální ekonomické soutěži EU likviduje sama sebe. Američani mají levný břidlicový plyn, Rusko má zemní plyn, Indie a Čína staví nové jaderky, uhelné elektrárny a OZE. Jen Evropa zcela fanaticky protlačuje zateplování, bez ohledu na náklady.

2 0
možnosti
MR

Ten kdo to nestihne ve stanoveném termínu, dostane štědrou dotaci a úpravy mu provedou zdarma, nebo mu pastoušku zbourají jako životu nebezpečnou stavbu?

1 0
možnosti
Foto

Nejhorší je, že by si měl šetřit člověk peníze na důchod a on se bude naopak muset zadlužit aby vůbec mohl žít! Zákazy a regulace z nás udělají žebráky a zelení úchylové budou mít orgasmus! Nechápu, že si takhle necháme kálet na hlavu! Určitě se již v těchto hlavách chystá nápad, že přeci nepotřebujeme tolik m2 obytných a bude norma na člověka a kdo to poručí, bude platit výpalné! Fakt se nedivím, že jednodušší lidé pak hledají záchranu u populistů a radikálů!

9 0
možnosti
MR

Šetřit na důchod se nevyplatí. Každoročně vám inflace sežere 15% úspor. Soused, který si celý život užíval a nebude mít nic, dostane od státu štědrou finanční podporu, na rozdíl od vás, kterému řeknou, máte úspory.

1 0
možnosti
MO

Tady se někdo definitivně zbláznil. Ale není to "EU", ale je to ten politický odpad, který tam posílají členské země EU - ať už do komise, do úřednických pozic v Bruselu a hlavně do europarlamentu. Tihle lidé se utrhli od reality. Kdyby před cca dvaceti lety přišel na vyšetření někdo, kdo by navrhl zateplovat a zateplovat, už by z psychiatrické ambulance neodešel a dostal by kazajku. Dnes je to norma chování 8-o A nejde jen o památky. To mě jako někdo bude nutit, abych si zateplil byt/dům? Kde na to jako vezmu? (Ne)návratnost této investice je při dnešních cenách materiálů hodně přes 30 let, takže ekonomicky je to nesmysl. Pokud chci platit vysoké náklady na vytápění, tak mě nemá nikdo právo nutit k úpravám. Pokud mi je zaplatí, tak do toho. Ale takto to nebude. Nějak mi ten ekoterorismus začíná vadit. A to jsem velkým příznivcem EU, protože v základních věcech je pro drtivou většinou lidí obrovským přínosem.

1 0
možnosti
IS

My těch bilionů korun ale máme. 100 bilionů na nové energetické zdroje, 20 bilionů na elektroauta, a pár bilionů, spíše 10, na zateplování domů. Vše na úvěr při rekordní inflaci a poklesu reálných příjmů. Přičemž se to má všechno stihnout za zlomek běžných termínů, tedy s nemalým příplatkem. Už většině dochází, že to není reálné?

5 0
možnosti
MO

Bohužel nedochází... Těm odborníkům se statisícovými platy v europarlamentu, komisi nebo v bruselských úřadech to nedojde nikdy. Vždyť oni dělají zázraky - stačí při hlasování zvednou pracku a je to ;-€ Možná pokud by jim někdo vysvětlit ručně...? Ukázal by, že pracka se dá využít i na něco smysluplnější, než hlasování ;-D

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

22. května 2024

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo...

Zelení navrhují soupis majetku a daň z bohatství. Vtip, reagují ekonomové

23. května 2024  14:25

Strana zelených přišla před volbami do Evropského parlamentu s návrhem, jak alespoň částečně...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Solidarita se nekoná. Německo od léta zvýší přirážku za tranzit plynu

24. května 2024

Kontroverzní přirážka za tranzit plynu z Německa se od července zvýší. Poplatek prodražující...

Zájem o penzijní DIP je menší, než se čekalo. Mají jej jen desítky tisíc lidí

29. května 2024

O zajištění na důchod prostřednictvím investic se státní podporou Češi zatím velký zájem...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Vlakem 200 km/h na českých kolejích. Jak to cestující pocítí v jízdních řádech

27. května 2024

Premium Na začátku měsíce oznámilo ministerstvo dopravy, že na čtyřech úsecích tratí prověřuje možnost...

Stát zveřejnil mapu s cenami nájmů. Stanoví, kolik má stát dostupný byt

29. května 2024

Ministerstvo financí vydalo interaktivní cenovou mapou nájemního bydlení. Ta ukazuje průměrné ceny...

Melinda Gatesová bojuje za rovnost pohlaví. Na pomoc ženám věnuje miliardu

29. května 2024  15:57

Miliardářka a filantropka Melinda Gatesová v úterý uvedla, že v příštích dvou letech věnuje jednu...

Německo chce ukládat oxid uhličitý na dno moře, jednat o tom bude parlament

29. května 2024  14:36

Německá vláda kancléře Olafa Scholze ve středu otevřela cestu k podzemnímu ukládání oxidu...

KOMENTÁŘ: Zlato pro Fialu. Co přinese hokej české ekonomice i vládní koalici

29. května 2024

Premium Zatímco nejlepší švýcarský hokejista Kevin Fiala si z nedělního finále odvezl stříbro, jeho...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!