Diskuze

Chcete se domluvit? Rozumějte si

Neznalost cizí řeči zatím obyvatele České republiky příliš netrápí, alespoň podle výzkumu, který v roce 1999 provedla agentura Fessel GfK Austria. Vyplynulo z něj, že téměř padesát procent lidí se vůbec nedokáže domluvit německy, a dokonce jedenasedmdesát procent si neporadí s angličtinou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

David Viktora

4. 9. 2001 15:22
Inter¨net pomáhá hodně...
Anglicky jsem se naučil tak, že jsem se začal zúčastňovat různých "chatů" na Internetu. Přes ně (ale také i přes inzeráty) jsem získal dopisní přátele (pen-friends), se kterými si dopisuju. Tímto způsobem můžete získat neocenitelné znalosti gramatiky a rozšířit si slovní zásobu. Faktem je, že tento způsob je zapotřebí zkombinovat s možností mluvy, abyste se naučili správně reagovat v rozhovoru. Získané znalosti z dopisování nebo z chatování vám velice pomohou. Sám se teď hodlám přihlásit do kurzu angličtiny, kde bych se snad měl naučit mluvit ;-).
0 0
možnosti

Kocicak

4. 9. 2001 13:33
Jenom jazyk nestaci.
Vsichni rikaji jenom "ucte se jazyky". Ale nikdo nerika "ucte se sve profesi, abyste to potom mohli prostrednictvim cizich jazyku prodat cizincum". Jenom jazyk nestaci, ono je treba umet i neco jineho. Problem je v tom, ze se na jazyk klade podle mne az nesmyslne vysoky duraz.
0 0
možnosti