Zadržená plynová pistole.

Zadržená plynová pistole. | foto: Policie ČR

Opilý recidivista střílel na nádraží ve Vodňanech z plynové pistole

  • 2
Jihočeští policisté dnes zadrželi muže, který střílel na vlakovém nádraží ve Vodňanech na Strakonicku. Sice se mu ještě povedlo nastoupit do vlaku a odjet směrem na České Budějovice, jeho cesta ale skončila už v Hluboké nad Vltavou. Při následné kontrole mu naměřili tři promile alkoholu v dechu.

Událost se stala v pondělí krátce před třináctou hodinou. „Cestující vylekaly na vlakovém nádraží ve Vodňanech nejméně dva výstřely z pistole,“ potvrdila policejní mluvčí Martina Joklová. Nikomu se nic nestalo.

Událost oznámil na tísňovou linku jeden z přihlížejících občanů, který dokázal také popsat střelce. Ten poté nasedl do vlaku směřujícího na České Budějovice.

„Po třinácté hodině pak vlak zastavil na zastávce Hluboká nad Vltavou, kde již na střelce čekali hlubočtí policisté. Při osobní prohlídce podezřelého u něj nalezli a zajistili plynovou pistoli,“ potvrdila Joklová.

Ani při tomto se nikomu nic nestalo a nevznikla ani žádná škoda na majetku. „Orientační dechovou zkouškou však podezřelému naměřili tři promile alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že se jedná o recidivistu,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Ve věci tak budou policisté pravděpodobně zahajovat úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví. Jaké byly přesné důvody pro střelbu, zatím není jisté. Muž bude muset před výpovědí nejdříve vystřízlivět.