První řidič zastavil, druhý předjížděl a málem srazil dívku na přechodu

  • 54
Jen se štěstím vyvázla dívka, kterou málem srazilo auto na přechodu pro chodce v Písku. Nebezpečnou situaci zachytila kamera řidiče, jenž nechával chodkyni přejít. Případ vyšetřuje policie.

Záznam události se objevil na sociálních sítích, kde si ho náhodou všiml policista. „Při prohlížení příspěvků viděl video, které zachycuje nebezpečné předjíždění na přechodu pro chodce v Písku ze dne 17. února a okamžitě začal jednat,“ popsala písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Na záběrech je vidět, jak první motorista zastavuje před přechodem, kde pouští chodkyni. Ta na to zareaguje a vstoupí do vozovky. Jenže ji málem srazí vůz, který stojící auto rychle předjíždí. Žena se stačila zastavit, a tak se jí nic nestalo.

„Ať vedlo řidiče k nebezpečné jízdě cokoli, takové chování na silnicích je neomluvitelné. Policisté se s videem seznámili a začali prošetřovat všechny okolnosti. Zjistili si důležité osoby, které také předaly policistům další informace, a dostali se až k osobě, která měla vůz řídit,“ sdělila Čuřínová Ingrišová.

Zhruba týden od incidentu tak už řidič vysvětloval své jednání na služebně. „Díky zpracovaným podkladům se k nebezpečné jízdě doznal a policisté případ dále předali správnímu orgánu, kde mu hrozí několikatisícová pokuta i trest zákazu řízení,“ dodala policejní mluvčí.