(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Násilník bil ženu. Když pohrozil únosem a smrtí dětí, zavolala policii

  • 2
Deset dnů nesmí přijít domů osmadvacetiletý muž z Písecka. Policie jej vykázala z domácnosti, protože opakovaně vyhrožoval manželce, že unese a usmrtí děti. Navíc ji od konce roku 2017 fyzicky napadal a škrtil. Soud bude do dvou týdnů a násilníkovi hrozí až roční vězení.

Manželé žijí v obci poblíž Čimelic na Písecku. Osmadvacetiletý muž podle policistů od konce roku 2017 do letošního února napadal svou ženu, která na tísňovou linku zavolala po posledním útoku.

„Policisté z obvodního oddělení v Čimelicích řeší od úterý 26. února případ nebezpečného vyhrožování,“ upřesnila mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Podle ženy ji manžel několikrát fyzicky napadl, škrtil a mlátil. Protože nyní mluvil o usmrcení a únosu dětí, zavolala policii.

„Policisté pachatele zajistili a v souladu se zákonem provedli vykázání násilné osoby,“ uvedla Uhlířová.

Viník se tak nesmí objevit v bytě ani jeho blízkosti po dobu deseti dnů. „Žena má těchto deset dní na případné podání žádosti o rozvod, muž si z bytu odnesl jen osobní věci,“ dodává mluvčí.

Doba vykázání se může změnit, podle toho, kdy se uskuteční soud. Muž do té doby do bytu nesmí, i kdyby s tím souhlasila poškozená.

„Tyto případy většinou končí tak, že žena nakonec souhlasí s návratem muže do domácnosti a většinou tak koloběh násilí pokračuje,“ uzavírá Uhlířová.

Případ řeší písečtí kriminalisté ve zkráceném řízení, násilník by tak měl skončit do dvou týdnů před soudem, kde mu hrozí až jeden rok odnětí svobody.