(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: PČR

Lupič přepadl benzínku v Jindřichově Hradci, od soboty uniká policii

  • 10
Policie pátrá po muži, který v sobotu po půlnoci přepadl čerpací stanici Benzina v Jindřichově Hradci. Maskovaný lupič obsluze benzínky vyhrožoval použitím střelné zbraně, poté utekl s penězi. Policie se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při objasnění případu.

„K loupežnému přepadení došlo v době od 00:10 do 00:20 hodin v sobotu ráno. Zatím neznámý, maskovaný pachatel donutil pod pohrůžkou použití zbraně obsluhu benzinové čerpací stanice Benzina, aby mu vydala finanční hotovost,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Lupič přepadl čerpací stanici, která sídlí v místě zvaném Na Řečičce. Po činu utíkal zřejmě směrem k sídlišti Vajgar.

Pachatel je podle policie pravděpodobně vysoký, štíhlý muž, který měl na sobě tmavou bundu, zřejmě montérky a na hlavě černou čepici. V době přepadení se maskoval šátkem, který mu kryl obličej.

„Pokud jste si všimli pohybu osoby výše uvedeného popisu, či máte jiné informace, které by kriminalistům pomohly při šetření případu, volejte je, prosím, na linku 158,“ dodala Krausová.

Jihočeští policisté řeší i čtvrteční loupežné přepadení prodejny v obci Křemže na Českokrumlovsku (více se dočtete v článku Maskovaní lupiči přepadli prodejnu na Krumlovsku).