Zvedli lino a našli poklad. Pracovna je pro ajťáka Zbyňka splněným snem

  1:00aktualizováno  1:00
V dalším dílu televizního pořadu o bydlení se tvůrčí tým pod vedením návrháře Petra Šlejmara pustil do zařizování pracovny IT technika. Zbyněk, který se nejlépe cítí v industriálním stylu, si na proměnu připravil 50 tisíc korun.

Pořad Bydlet jako..., jehož premiéru vysílá České televize každý pátek, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Zbyněk, mladý muž, ajťák a kutil miluje technickou historii a industriální památky. Bydlí v Plzni v domě z 50. let. Do bytu se nastěhoval před dvěma měsíci, vybavení je zatím provizorní. Nejdůležitější místností je pracovna velká 25 metrů čtverečních. Pracuje z domova, tráví zde většinu dne a rád by se při práci cítil dobře.

Fotogalerie

Místnost chce mít zařízenou v industriálním stylu. Potřebuje místo, kde si může odpočinout a také by si rád vystavil hasičské trofeje. Samozřejmostí je velkorysý pracovní stůl, ale také pracovní ponk, kde bude kutit. Zbyněk má na zařízení připraveno 50 tisíc korun.

„Industriální styl je ta pravá chlapská romantika,“ říká návrhář Petr Šlejmar, který celou místnost vyklidil, a to včetně zátěžového koberce a PVC. Pod touto vrstvou vykoukl na překvapeného designéra poklad - světlé překližkové desky, které namořil barvou v odstínu wenge. Podlahu oživil značením, které se používá v továrních halách. 

Průmyslovou barevnost betonu a železa do pokoje vnesly zvolené odstíny barev - kovově šedá a petrolejová. Žebrované litinové topení je zvýrazněno sytě oranžovou. Na stěně jsou zavěšené čtyři natřené dřevěné bedýnky pro ukládání hasičských trofejí a také pět otevřených polic doplněných instalatérskou armaturou.

Zbyněk měl na zařízení pracovny 50 tisíc korun.

Zbyněk měl na zařízení pracovny 50 tisíc korun.

V pracovně je kovová skříň z továrních šaten, plechová kartotéka, masivní pracovní ponk a předělaný starý psací stůl, který získal patinu. Navíc má Zbyněk v místnosti šedě natřený odkladný mobilní stolek z palety, kovový policový regál s výpletem, několik stohovatelných stolků se stopy rzi, křeslo na odpočinek a ergonomickou židli.

„Zbyněk je dobrovolný hasič, musí být neustále v pohotovosti, a právě tak i jeho zásahová uniforma. Na ní je připravený štendr - stojan na oblečení,“ vysvětluje designér Petr Šlejmar, který nezapomněl ani na malou pohovku. Rozpočet návrhář stlačil pod 50 tisíc korun. 

Autor:
Témata: Bydlet jako...

Nejčtenější

Rodina z jižních Čech vsadila na jistotu. Postavila si oblíbený bungalov

Rodina pana Josefa si v jižních Čechách postavila montovaný bungalov.

Bungalovy jsou v Česku nejžádanějšími rodinnými domy. Pro stavbu této oblíbené nemovitosti se rozhodla i rodina pana...

Za Prahou si postavili dům i s terasou. Ta se začala ihned rozjíždět

Čtyřčlenná rodina si za Prahou postavila rodinný dům.

Ida se s manželem a dvěma dětmi se před osmi lety přestěhovala do obce za Prahou, kde si postavili rodinný dům....

Soukromé ráje. Chaty v Česku jsou dostupným snem o bydlení v přírodě

Psáry, okres Praha-západ. Chata má užitnou plochu 55 m².

Za Prahou, ale i v jižních Čechách, u Litomyšle a v Podkrkonoší se prodávají chaty v různé kvalitě. Některé jsou před...

Život mezi tvárnicemi. Vila bez stěn s výhledem na nebe spojila rodinu

Prostor na jednotlivé zóny člení zejména bloky nábytku, včleněná patra,...

Předloni dokončená stavba ve městě Sumaré se pyšní architektonickými oceněními. Majitelé si ale nejvíce cení jeho...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Další z rubriky

Ze skromného řadového domu se vylouplo perfektně promyšlené bydlení

Řadovka leží v samém srdci Londýna a je obklopená historickými budovami.

Šťastný nový majitel malé řadovky nedaleko londýnského nádraží King’s Cross se rozhodl pro její kompletní rekonstrukci....

Starou chalupu opravili a postupně citlivě zařídili dobovým nábytkem

Interiér chalupy majitelé postupně zaplnili původním venkovským nábytkem.

Více než stoletá chalupa po kováři v podhůří Ďumbierských Tater měla štěstí, že ji koupila Natálie s rodinou. Nelekli...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Najdete na iDNES.cz