Petr musí mít kuchyň, obývák, ložnici a pracovnu v jedné místnosti

  1:00aktualizováno  1:00
Do jedné místnosti je nutné vměstnat kuchyň, ložnici, obývák a pracovnu. Roli bude hrát každý centimetr a ochrana životního prostředí. Důmyslné rekonstrukce garsonky pro mladého ekologa Petra se v dalším dílu televizního pořadu o bydlení ujala designérka Tereza Polcarová.

Pořad Bydlet jako..., jehož premiéru vysílá České televize každý pátek, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Petr, který studuje ochranu životního prostředí, raději než doma tráví volný čas na kole. Svůj pidi byt zařizoval ve studentském stylu. Co zůstalo po předchozích nájemnících, doplnil tím, co bylo po ruce v nejbližším obchodě. Jenže garsonka není nafukovací a Petr se v ní necítí dobře, proto se rozhodl doslova pro bytovou revoluci.

Fotogalerie

Celý byt 1+kk má 28 metrů čtverečních, hlavní obytná místnost je velká 20 metrů čtverečních. Do ní se musí vejít postel, pracovní kout, úložné prostory se sušením prádla, jídelní stůl, kuchyň i televize s pohovkou.

Petr má rád zelenou barvu, ale neví, zda se mu bude líbit i za rok. Na proměnu má připravených 120 tisíc korun.

Designérka Tereza Polcarová se rozhodla pro radikální změnu. Většiny nábytku se zbavila a zachovala pouze některé kousky. 

Kuchyňská linka v černé barvě je ze stoprocentně recyklovaného materiálu. Stojí na stejném místě, ale voda, odpady a elektrika se musely přizpůsobit novému řešení. Nad pracovní deskou je na stěně imitace betonové stěrky ošetřené lakem, díky tomu je povrch omyvatelný.

Jídelní a pracovní část je spojená. Vznikla z původních skříněk, které posloužily jako rohový barový stůl s hlubokými zásuvkami. Sestavu doplňují dvě vysoké židle s opěrkami.

Co zůstalo po předchozích nájemnících, doplnil tím, co bylo po ruce v...
Kuchyňská linka v černé barvě je ze stoprocentně recyklovaného materiálu.

Původně zařízený byt již Petrovi nevyhovoval. Proměna ho nakonec stála 120 tisíc korun.

Z přední strany barového stolu je umístěna malá sedačka s malým pojízdným stolkem, naproti ní stojí televize a v pravém nejvzdálenějším rohu je klidová zóna s dvoulůžkem s vyklápěcím úložným prostorem. Spací část odděluje od kuchyně a barového pultu konzole.

Místo na sušení prádla tvoří dvě dřevěné konstrukce s nataženými lanky, které jsou připevněné na stěně za vstupními dveřmi. Na zdi u okna je zavěšená knihovna z modulového systému. Sestava také slouží jako noční stolek.

Zelená barva se objevuje na závěsných svítidlech, koberečku, závěsech, polštářích, svíčkách a živých květinách. Návrhářka rozpočet 120 tisíc dodržela.

Autor:

Nejčtenější

Rodina z jižních Čech vsadila na jistotu. Postavila si oblíbený bungalov

Rodina pana Josefa si v jižních Čechách postavila montovaný bungalov.

Bungalovy jsou v Česku nejžádanějšími rodinnými domy. Pro stavbu této oblíbené nemovitosti se rozhodla i rodina pana...

Za Prahou si postavili dům i s terasou. Ta se začala ihned rozjíždět

Čtyřčlenná rodina si za Prahou postavila rodinný dům.

Ida se s manželem a dvěma dětmi se před osmi lety přestěhovala do obce za Prahou, kde si postavili rodinný dům....

Život mezi tvárnicemi. Vila bez stěn s výhledem na nebe spojila rodinu

Prostor na jednotlivé zóny člení zejména bloky nábytku, včleněná patra,...

Předloni dokončená stavba ve městě Sumaré se pyšní architektonickými oceněními. Majitelé si ale nejvíce cení jeho...

Tři interiéry, kde se nebudete nudit. Sázka na měď se vyplatila

Byt La Corte se úspěšně zúčastnil i soutěže Interiér roku.

Interiéry jako z učebnice architektury. Taková je práce tvůrců z ateliéru ZOAA. Netradiční technologie, perfektní...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Další z rubriky

Jednoduchý dům si sami navrhli i postavili. Na terasu už finance nezbyly

Nízkoenergetický bungalov stavěl Tomáš svépomocí. Důvodem byl napjatý rozpočet.

Tomáš pro svou rodinu nedávno dostavěl svépomocí nízkoenergetický bungalov. U nového domu nedaleko Zlína plánuje také...

Jak se staví sen: u chatky neměla žena WC ani vodu, teď má i sprchu

Domek je malý, ale vše má své místo.

Nemá vodu, koupelnu ani WC. Zato má v chatce v zahrádkářské kolonii, kde přežívá už patnáct let, pořádnou zimu....

Vodní hrad Lipý žije. Po odstřelu v 50. letech z něj zůstalo jen torzo

Vodní hrad Lipý založil rod Ronovců koncem 13. století.

Součástí historického centra České Lípy je vodní hrad Lipý, který založil rod Ronovců koncem 13. století na...

Najdete na iDNES.cz