Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Ve valtické léčebně je bomba, volal na tísňovou linku dětský hlas

  • 1
V Léčebně pro dlouhodobě nemocné ve Valticích je bomba. Tato zpráva zmobilizovala v neděli odpoledne operátory tísňové linky, posléze i hasiče, policisty a záchranáře. Evakuace nemocných z valtické léčebny se ovšem nakonec nekonala. Policie totiž našla po chvíli tři chlapce, kteří si "dělali legraci".

Pacienti a personál v Léčebně pro dlouhodobě nemocné ve Valticích nicméně zažili o posledním adventním víkendu horké chvilky. To když anonym ve 14:45 hodin ohlásil, že v léčebně je bomba.

"Pracovníci tísňové linky ihned zalarmovali všechny složky integrovaného záchranného systému - policisty, hasiče i záchranku. Policisté Obvodního oddělení Břeclav společně s dopravními policisty, psovody a hasiči ihned dorazili na místo a začali s evakuací," informovala mluvčí břeclavské policie Alice Čechová.

Nejprve utíkali z léčebny návštěvníci, pak měli přijít na řadu pacienti. "K této komplikované evakuaci však zásluhou policistů nedošlo. Od prvopočátku celé záchranné akce pátralo v terénu několik hlídek po osobě, která měla poplach na svědomí. Pracovník tísňové linky policistům řekl, že se jednalo o dětský hlas," dodala Čechová.

Byl to jen vtip

Policisté se proto zaměřili na mládež, která se v okolí blízké telefonní budky potulovala. Zjistili si také, v kolik přesně anonym z budky volal. "Už v 15:25 hodin byla záchranná akce odvolána. Policisté pachatele odhalili a také zjistili, že v léčebně žádná bomba není," doplnila mluvčí.

Celý "žert" měli na svědomí tři chlapci, kteří se prý rozhodli udělat "pakárnu" na policii. "Protože se jednalo o dva mladistvé a jednoho nezletilého, udělali ‚pakárnu“ spíše svým rodičům a sobě," uzavřela Čechová.

"Oceňuji rychlý a profesionální zásah policie. Rychlým vypátráním pachatelů předešli nepříjemnostem pro převážně starší a obtížně se pohybující pacienty nemocnice. Verbální útok a pohrůžku bombou ze strany pachatelů považuji za hyenismus nejhrubšího zrna," uvedl hejtman kraje Michal Hašek.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit