Tramvaj se v protisměru srazila s druhou. Policie obvinila řidiče

  • 24
Za loňskou nehodu dvou tramvají v Brně mohl podle policie řidič jedné z nich, obvinila ho z obecného ohrožení z nedbalosti. Řidiči hrozí v případě uznání viny u soudu šest měsíců až pět let vězení, také zákaz činnosti. Nehoda na začátku listopadu si vyžádala desítku lehce zraněných.

Dvě tramvaje se v křižovatce mezi Hybešovou ulicí a Novými Sady srazily 5. listopadu večer, předběžná výše škody byla asi milion korun.

Podle policie řidič tramvaje jedoucí směrem k Hlavnímu nádraží přejel na výhybce do protisměrných kolejí, kde se čelně srazil s další tramvají.

Příčinou nehody byla podle prvotních zjištění policie právě buď nepozornost řidiče, nebo technická závada na výhybce. Technickou závadu jak na výhybce, tak na soupravě policie později vyloučila.

Zranění účastníků nehody byla lehká, utrpěli je například na hlavě nebo na nohou. Záchranná služba po ošetření na místě pacienty rozvezla do brněnských nemocnic.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit