Horní vstupenka je falešná, ta vespod je originál.

Horní vstupenka je falešná, ta vespod je originál. | foto: Policie ČR

Podvodník napálil fanoušky hokeje. Prodal jim falešné lístky za tisíce

  • 2
Na padesát tisíc korun si přišel třiadvacetiletý podvodník z Blanenska, který doma padělal vstupenky na mistrovství světa v hokeji a na koncert Rogera Waterse. Falešné lístky prodal osmi lidem. V těchto dnech jej dopadli policisté.

Velké zklamání zažilo osm českých hokejových fanoušků, kteří letos v květnu dorazili do Bratislavy na mistrovství světa v hokeji. "Na stadion se nedostanete, vaše vstupenky jsou padělky," sdělil jim pracovník ostrahy.

Podvedení fanoušci vstupenky koupili začátkem roku prostřednictvím inzerátu z internetového serveru.

"Dle dohody s prodávajícím si je převzali na různých místech v Brně nebo na Blanensku. Prodávající si od nich bral peníze v hotovosti. Vstupenky přitom sám předtím vyráběl," líčila mluvčí blanenských policistů Iva Šebková.

Paděláním vstupenek si muž z Blanenska přišel k padesáti tisícům. "Na podvod se nachytalo celkem osm lidí, většina z nich právě od něj koupila lístky na hokej. Jednomu ze zájemců prodal dva lístky na pražský koncert Rogera Waterse," upřesnila mluvčí.

Podvodník je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit