Asi zbytkový alkohol, hlásil šofér „vypůjčené“ dodávky. Nadýchal tři promile

  • 7
Dvě zaparkovaná auta naboural ve čtvrtek řidič ve Slavkově u Brna. Když chtěl od nehod ujet, všiml si ho policista v civilu. Záhy se ukázalo, že šofér jezdí s cizí dodávkou bez vědomí jejího majitele a navíc je opilý.

Počínání devětatřicetiletého řidiče neuniklo pozornosti policisty v civilu. Když uviděl, že šofér naboural dvě auta a chce ujet, vyrazil za ním a zadržel ho až do příjezdu kolegů.

„Před zkouškou na alkohol se řidič dušoval, že nejspíš bude mít nějaký malý zbytkový alkohol,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala. Přístroj ale ukázal 2,75 promile.

Posléze šofér svou výpověď upravil a přiznal dvě dvanáctky. Jenže v tu chvíli druhé kontrolní měření ukázalo ještě vyšší hodnotu, a to 2,9 promile. „Kromě nehody pod vlivem alkoholu bude muset ještě vysvětlovat, jak přišel k vozidlu,“ doplnil mluvčí s tím, že muž sedl za volant dodávky bez vědomí jejího majitele.

Dopravní policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci.

„V případě uznání viny hrozí muži až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala s tím, že škoda na vozech byla zatím vyčíslena na 100 tisíc korun.