(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: policie.cz

Motorkář bez helmy narazil na Brněnsku do stromu a vážně se zranil

  • 12
Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v noci na neděli u nehody motorkáře v obci Loděnice na Brněnsku. Mladý motorkář, který podle policie neměl helmu, narazil do stromu. S vážným zraněním ho převezli záchranáři do Fakultní nemocnice Bohunice.

„V noci na dnešek, před 23. hodinou, havaroval třiadvacetiletý motocyklista v obci Loděnice. Zřejmě nepřizpůsobil rychlosti jízdy při projíždění zatáčkou a vyjel z komunikace a narazil do stromu,“ řekla iDNES.cz krajská policejní mluvčí Lenka Drahokupilová.

Muž utrpěl vážná poranění, v době příjezdu záchranářů byl v bezvědomí. Policisté mu proto na místě nemohli provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Nařídili odběr krve v nemocnici. 

„Na místo jsme posílali posádku s lékařem. Mladý motorkář byl v bezvědomí, s mnohočetnými poranění jsme jej transportovali na urgentní příjem do Bohunic,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Podle ní záchranáři s příchodem slunečného počasí evidují zvýšený počet nehod motorkářů. „Řada z těchto nehod končí vážnými zraněními,“ uvedla Bothová. Silnice po zimě podle ní ještě někde nejsou uklizené a řidiči aut si na motorkáře v provozu ještě nezvykli.

Motorkář způsobil hmotnou škodu ve výši pěti tisíc korun. Nehodou se nadále zabývají policisté, kteří zjišťují přesné příčiny a okolnosti události. „Zjistili jsme při šetření té nehody, že muž neměl na hlavě helmu. Jízda bez helmy je dopravní přestupek,“ dodala Drahokupilová.