Na Brněnsku prorazil kus ledu z kolem jedoucího nákladního vozidla autu čelní sklo. Řidič skončil v nemocnici s poraněním hlavy. (8. ledna 2023) | foto: HZS Jihomoravského kraje

Z náklaďáku se uvolnil kus ledu. Prorazil čelní sklo auta a vlétl řidiči do obličeje

  • 141
V pondělí zranil uvolněný kus ledu z projíždějícího nákladního vozu řidiče na Brněnsku. Prorazil mu čelní sklo u auta a způsobil zranění hlavy. Muž skončil v nemocnici. Podobný případ se odehrál ještě v ten samý den na Břeclavsku.

„V pondělí dopoledne vyslalo naše operační středisko na místo záchranářskou posádku na pomoc muži středního věku, kterého zranilo rozbité čelní sklo osobního auta,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

„Pacient utrpěl poranění v oblasti obličeje, po ošetření jej zdravotníci převezli k další péči do Fakultní nemocnice Brno,“ dodala mluvčí.

Podle policie sklo prorazil kus ledu, který se zřejmě uvolnil z okolo jedoucího nákladního automobilu.

Z nákladní soupravy spadl v zatáčce kus ledu, zdemoloval osobní auto

Na místě zasahoval také Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje (HZS JMK), který se postaral o zajištění a následný úklid místa nehody.

„Hasiči poskytli zraněnému muži první pomoc a vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, pomohl jeden z našich příslušníků také s překladem do češtiny,“ řekl mluvčí HZS JMK Jan Dvořák.

Policie po řidiči kamionu pátrá a vyzývá svědky, kteří mezi devátou a půl desátou hodinou ranní projížděli silnicí mezi Troubskem, Veselkou a Bosonohami, aby se přihlásili na policii a pomohli vytipovat ze kterého vozu led odlétl.

Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky řidič led zřejmě vůbec nezaregistroval. Za způsobenou dopravní nehodu mu hrozí postih.

Na Břeclavsku se zranila řidička

Podobný případ se opakoval ještě v ten samý den večer na Břeclavsku.

„Ženu v osobním voze poranil kus ledu, který také zřejmě spadl z kolem projíždějícího nákladního vozu,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí Bothová.

Řidička utrpěla zranění hlavy a po ošetření na místě byla převezena do nemocnice v Břeclavi. S sebou měla dítě, které žádné zranění neutrpělo.

„Záchranáři převezli ženu s poraněním hlavy do břeclavské nemocnice. Ve voze cestovalo také dítě, které zranění neutrpělo,“ řekla Bothová.

Tahle to vypadalo u jiného případu: