Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Karel Pešek, MAFRA

Muž se obnažoval v cukrárně, kousal hosty a policistům propíchl kolo

  • 7
Brněnské policisty nebývalou měrou zaměstnával devětatřicetiletý muž. Nejprve se obnažoval v cukrárně, kde kousal hosty. Pak poničil letní zahrádku restaurace a propíchl policistům pneumatiku u služebního auta. Teď mu hrozí tučná pokuta.

Brňan měl s policií problémy již delší dobu. V srpnu se opilý procházel po zahrádce cukrárny ve Svratecké ulici a obnažoval své přirození. Hosta, který ho napomenul, pokousal na ruce.

Tím to ale neskončilo. V minulém týdnu měl výtečník znovu oplétačky se zákonem a to hned dvakrát během jednoho dne.

Nejprve ráno v Divadelní ulici poškodil dřevěný plot letní zahrádky baru a pak se večer vyřádil na zaparkovaném policejním autě v nedaleké ulici Běhounské. U auta propíchl přední kolo.

Zbytek noci střízlivěl v policejní cele

„Když hlídka podezřelého muže dostihla, měl u sebe nůž a choval se agresivně,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že muži zákona museli použít donucovací prostředky, aby výtečníka uklidnili.

Agresor byl opilý, přístroj při dechové zkoušce ukázal hodnotu přes dvě promile alkoholu. Muž proto zbytek noci strávil v policejní cele.

„Za jeho přestupkové jednání mu tentokrát hrozí tučná pokuta,“ doplnila Straková.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit