Na poli u Boskovic se objevil obrazec. Policisté pátrají po vandalovi

  • 278
Pošlapaná pšenice a dvacetitisícová ztráta soukromého zemědělce. To je odvrácená strana obřího ornamentu, který vandalové vytvořili v poli na Blanensku na ploše asi šesti tisíc metrů čtverečních. Zatímco nevšední úkaz láká zvědavce, policisté pátrají po viníkovi.

Policisté vyloučili, že by za obrazcem stály nadpozemské síly. „Piktogram v porostu vzrostlé pšenice se objevil v přesně nezjištěné době od 26. do 28. června na poli v blízkosti Boskovic na Blanensku,“ uvedla policejní mluvčí Iva Šebková.

Zatímco majitel pole s policisty vyčíslil a zadokumentoval mnohatisícovou škodu, pracovníci boskovické radnice z výšky odhalili celé dílo.

„Pomocí kvadrokoptéry se podařilo z výšky asi 60 metrů v sobotu okolo 17. hodiny pořídit unikátní fotografie i videozáběry,“ popsal mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma.

Kvadroptéra je v podstatě dálkově ovládaný model vrtulníku. Kamera pomocí wi-fi posílala mluvčímu snímky na chytrý telefon.

Ornamenty v obilí podle některých „záhadologů“ působí magneticky a způsobují údajně i výpadky signálu.

„Nic zvláštního jsem nepociťoval, soustředili jsme se na natáčení. Mobilní signál tam fungoval, protože mně tam volala manželka,“ podotkl Parma.

K magickému kruhu nyní míří zvědavci a policisté hledají viníka. „Je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ doplnila Šebková.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit