Linkový autobus s dětmi jedoucími do školy ve Vyškově uvázl na železničním...

Linkový autobus s dětmi jedoucími do školy ve Vyškově uvázl na železničním přejezdu, srážce s vlakem se řidič vyhnul proražením závory. (24. 10. 2017) | foto: Policie ČR

Autobus s dětmi vjel na přejezd na výstražná světla, pak prorazil závoru

  • 108
Na železničním přejezdu ve Vyškově ráno uvázl linkový autobus, ve kterém jely děti do školy. Střetu s vlakem se řidič vyhnul jen tím, že prorazil závory. Případ vyšetřují policisté.

Přibližně v 7.45 projížděl autobus se sedmi dětmi a jedním dospělým cestujícím Nosálovskou ulicí.

„Dle dosud zjištěných informací najel řidič linkového autobusu na přejezd v době, kdy již výstražná signalizace upozorňovala na blížící se vlak. Řidič prorazil druhou závoru a dostal se mimo přejezd. Ke střetu s vlakem nedošlo,“ informovala policejní mluvčí Alice Musilová.

Dechová zkouška šestačtyřicetiletého řidiče dopadla negativně. Železniční přejezd je dál v provozu, kvůli proražené závoře na něm ale mají vlaky omezenou rychlost.

Případ policisté vyšetřují kvůli podezření z obecného ohrožení z nedbalosti a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Předběžná škoda je asi 25 tisíc korun.

„Žádáme kolemjedoucí řidiče i cestující z autobusu či jejich rodiče, aby se přihlásili na telefonu 725 514 773 nebo na bezplatné tísňové lince 158,“ dodala Musilová.