ilustrační foto - Justiční palác v Brně

ilustrační foto - Justiční palác v Brně | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Anonym vyhrožoval bombou v justičním areálu v Brně, pyrotechnici nic nenašli

  • 1
Bombovým útokem na justiční areál vyhrožoval dnes dopoledne anonym v Brně. Policie proto budovu evakuovala. Pyrotechnici ale žádnou bombu nenašli.

"Anonym nahlásil bombu v 7:40. V současné době je evakuace ukončena, pyrotechnici v budově nic nenašli a proto jsme objekt vrátili k užívání," řekl mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Podle mluvčího se nejednalo o neobvyklou situaci. "Čím víc se o takových případech píše, tím více anonymů hrozí," řekl Šváb. Bombou v justičním areálu podle něj anonym nevyhrožuje poprvé.

Podle Švába je možné, že informaci o uložení bomby sdělila některá z osob, která se měla účastnit některého z dnešních jednání. "To je ovšem v tuto chvíli zatím jen hypotéza," dodal mluvčí.

V budově, kde sídlí městský soud pro Brno a Brno-venkov neprobíhají žádná soudní jednání. Spojovatelka ani nepřepojovala hovory.

"Máme zde menší provozní problémy. Okolo jedenácté hodiny by snad mělo být všechno v pořádku," uvedla žena do telefonu.

Stovky milionů navíc

Justiční areál v brněnské Polní ulici je v provozu od loňska. Sídlí v něm soudci a státní zástupci, kteří mají na starosti Brno-město a Brno-venkov.

Přestože se jeho stavba výrazně prodražila, nemá být za toto pochybení nikdo obviněn.

Protikorupční policie totiž dospěla k závěru, že se v kauze nepotvrdilo podezření ze spáchání trestného činu (viz zvýšení nákladů na stavbu).


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit