Ingredience
Postup
- Houby namočíme přes noc do studené vody. Cibule nakrájíme nadrobno, líčka očistíme.
- Na rozehřátém sádle restujeme cibuli 8 minut dohněda, pak přidáme líčka a opečeme. Líčka zalijeme 500 ml vývaru, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 70 minut doměkka.
- Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na másle a měkké brambory rozmačkáme se smaženou cibulkou.
- Maso dáme stranou, šťávu vyrestujeme na tuk, přidáme máslo, zaprášíme moukou, důkladně rozmícháme a orestujeme. Znovu přilijeme 500 ml vývaru, rozmícháme a na mírném ohni necháme vařit minimálně 15 minut.
- Do omáčky poté vrátíme líčka, přidáme snítky tymiánu a prohřejeme pod pokličkou. Hotová líčka podáváme s mačkanými bramborami.