Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a dokonalou chutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 95 min

Ingredience

4 PORCE +

Na šťouchané brambory:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1011 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4230 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    57,8 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    55,7 g

    88 %

    82 %

  • Tuky

    60,4 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    25,1 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby namočíme přes noc do studené vody. Cibule nakrájíme nadrobno, líčka očistíme.
  2. Na rozehřátém sádle restujeme cibuli 8 minut dohněda, pak přidáme líčka a opečeme. Líčka zalijeme 500 ml vývaru, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 70 minut doměkka.
  3. Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na másle a měkké brambory rozmačkáme se smaženou cibulkou.
  4. Maso dáme stranou, šťávu vyrestujeme na tuk, přidáme máslo, zaprášíme moukou, důkladně rozmícháme a orestujeme. Znovu přilijeme 500 ml vývaru, rozmícháme a na mírném ohni necháme vařit minimálně 15 minut.
  5. Do omáčky poté vrátíme líčka, přidáme snítky tymiánu a prohřejeme pod pokličkou. Hotová líčka podáváme s mačkanými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.