Ingredience
Postup
- Vodu s máslem a špetkou soli přivedeme k varu. Pak vsypeme celou mouku a vše dobře promícháme. Pozvolna za stálého míchání necháme mouku spařit asi 2 minuty. Těsto necháme vychladnout. Po vychlazení postupně vmícháme vejce.
- Hotové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem na velikost obdélníku 25x35 cm. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém. Odstavíme z ohně a za stálého míchání ho ve studené vodní lázni vychladíme. Potom vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém. Postupně do něj přidáváme máslo a šleháme ještě asi 5 minut. Krémem potřeme jeden plát korpusu a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a rozetřeme na ztuhlý krém na korpusu. Na povrch šlehačkové náplně položíme druhý díl korpusu. Můžeme posypat třeba moučkovým cukrem a rozkrájíme na řezy.