Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

1 hodnocení

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    521 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2178 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    33,9 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    21,0 g

    70 %

    70 %

  • Bílkoviny

    50,3 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    14,2 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou panenku podélně prořízneme tak, aby vznikl plát masa, který jemně naklepeme. Vrchní stranu masa osolíme, opepříme a na jednu polovinu masa rozložíme plátky slaniny. Na tu poté dáme i podélně rozkrojené řapíky celeru, podél nich vyskládáme meruňky, vše pomalu zarolujeme a roládu svážeme provázkem.
  2. Ze všech stran ji osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut. Upečené maso vyndáme, necháme dojít a poté můžeme nakrájet na plátky.
  3. Mezitím si oloupeme mrkvičky, podélně je rozpůlíme a orestujeme je na másle s trochou soli a snítkami tymiánu. Po 2 minutách přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme ho odpařit a mrkvičky podáváme společně s naporcovanou panenkou.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.