- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vladimír Darebník | foto: Petr Topič, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
„Někteří výrobci zdražili až o deset procent, ale tím to nekončí. Do konečných cen vstupují další faktory, nejen vysoká cena energií,“ varuje s tím, že dostupnost značkových lihovin nebude taková, jako byla dosud.
Které lihoviny patří dnes v tuzemsku k nejoblíbenějším?
V průběhu let se to měnilo. Před třiceti lety byla nejpopulárnější vodka a bylinné likéry jako becherovka a fernet. Před dvaceti lety se k nám začaly hojně dovážet whisky ze Skotska a Irska. Před deseti lety byl velice populární gin. A v současné době se nejvíce pijí rumy.
Zhruba 60 procent je domácí výroba a 40 procent lihovin se dováží. Lihoviny vyrobené v Česku jsou cenově i chuťově srovnatelné s těmi zahraničními.
Připojte se ještě dnes a získejte: