kuchařka - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Pohostinství v krizi. Číšníci a kuchaři se zpět do gastronomie nehrnou

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Noční pekař, kuchař či zkušený cukrář. Některé specialisty nebylo snadné najít ani před pandemií. Nyní je ale situace ještě mnohem horší. Většina z nich totiž odešla od řemesla a zpátky se jim nechce.

Není se čemu divit. Pohostinství se nejeví po uplynulém roce a půl jako ten nejstabilnější obor pod sluncem. Třeba skupina Ambiente, která provozuje řetězec hospod Lokál, Café Savoy, Brasileiro a několik dalších restaurací v Praze, se musela loni rozloučit hned v první vlně pandemie zhruba se třetinou zaměstnanců. V létě se pak někteří vrátili nebo jejich místa obsadili brigádníci. Nyní ale skupině chybějí v každém provozu jeden až dva kmenoví zaměstnanci, kteří tvoří jádro týmu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se