Suroviny na 4 porce:
- 1 balíček kvalitních italských špaget
- 10 - 15 sušených rajčat
- 5 - 10 stroužků česneku (dle chuti)
- 1 kapie
- čerstvá bazalka
- olivový olej extra virgin
- sůl
- parmazán
Postup:
1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety v ní uvaříme podle návodu na obalu.
2. Na hlubší pánvi necháme rozehřát olivový olej, sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Po 3 minutách přidáme stroužky česneku nakrájené na plátky a opékáme je dokud nezměknou. Nakonec přidáme na tenké plátky nakrájenou kapii.
3. Suroviny na pánvi opékáme přibližně 10 minut, poté přidáme čerstvou nakrájenou čerstvou bazalku.
4. Špagety slijeme a přidáme je k ostatním surovinám na pánvi a řádně promícháme
5. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.