Diskuze

ANALÝZA: Komu dojdou ve válce zbraně dřív. Rusku, nebo NATO?

Pentagon je znepokojen, že už má málo sám pro sebe. A Rusové rychle nakupují granáty v KLDR. Dobrá zpráva: Rusku docházejí granáty, jimiž jejich dělostřelectvo drtí Ukrajince, což Rusům na bojišti zajišťuje převahu. Špatná zpráva je, že munice dochází i Západu, který Ukrajinu vyzbrojuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Chybí tu jedna důležitá věc. A to, že pokud jsou zbraně přesnější a účinnější, není potřeba tolik munice. A v tom má Ukrajina velkou výhodu.

3 0
možnosti
OB

Rusko navic jede strategii spalene zeme , takze jim dochazi hodne rychle.

2 0
možnosti
JO

J79i41ř37í 94O46p92l41t

8. 9. 2022 6:31

tolik let do toho cpou tolik peněz a nemají ani na půl roku válčení

0 0
možnosti
JO

J44i21ř84í 36O62p64l18t

8. 9. 2022 6:31

tolik let do toho cpou tolik peněz a nemají ani na půl roku válčení

0 0
možnosti
LJ

Tohle je spíš o tabulkách aka "mít dost pro sebe, kdyby nás někdo napad", ale ve skutečnosti pro tyhle státy není hrozbou nikdo jinej než Rus, kterej v zásobách jede z posledního... ale napadnout si ho nikdo nedovolí, protože atomovky

1 0
možnosti
PB

P69a10v90e40l 41B27e14ň49o

7. 9. 2022 23:41

Vojensko-průmyslový komplex jásá...a nikdo si už nevzpomene , když Dwight Eisenhower 17. ledna roku 1961 pronesl na závěr svého druhého funkčního období prezidenství USA na rozloučenou slavný projev, v němž varoval před "sílící mocí vojensko-průmyslového komplexu", se slovy, že když ten převezme moc v USA, končí demokracie...

Asi se chudák v hrobě obrací...

4 5
možnosti
MP

Dnes bude spíš problém v tom, že spousta firem funguje ve stylu "Just in time". Skladové zásoby minimální, vše se musí objednat u dodavatele. A než se celý řetězec rozeběhne to chvíli trvá

1 0
možnosti
RK

Ja neverím a tento proruský pisálek ma o tom ani nepresvedčí, že USA malo "vypnutú" výrobu a teraz musia rozbiehať nejaký reťazec. Veď to sa ani nedá, prestať vyrábať a potom to obnoviť. Nemáte už ľudí.

Takže výroba beží stále a ako v skoro každom priemysle, ani tu asi nebude extra problém výrobu rozšíriť minimálne 2x, špekuluje sa aj o 3x

1 2
možnosti
VM

Obě strany se mnoho let připravují na otevřený konflikt NATO-Rusko. Není reálné, aby kterékoliv ze stran v takto omezeném lokálním konfliktu došla munice.

To, že Rusko nakupuje munici neznamená, že už žádnou nemá. Stejně tak to, že USA omezuje dodávky Ukrajině neznamená, že nemá dostatek rezerv pro vlastní potřebu. Strategické zásoby na obou stranách budou stále nedotčené.

1 0
možnosti
JH

J17a98n 46H77a97j30e51k

7. 9. 2022 23:21

Mě spíš fascinuje, že se najde v dnešní době dostatek mladých mužů, kteří přes to, že žili normální západoevropský život, což prostě mladí rusové ve velkých městech žili, mají elán se kvůli rozmaru sedmdesáti letého silence mají chuť nechat takovým granátem roztrhat. Západní politici jsou úplně k ničemu, banda diletantů, jejichz rozhodnutí kolikrát spíš Putina posílila, hlavne rozhodnutí těch německých... Ale můžeme děkovat bohu, že žádný takový diletant zatím nikoho v Evropě nemá šanci poslat do útoku.

6 0
možnosti
VB

ale ved prave tych mladych rusov (naozaj etnickych rusov) tam az tak vela nie je. Povacsine su to vojaci z inych republik ruskej federacie a inych etnik a z nich vela doma nemalo ani splachovaci zachod, ti ludia si urcite nezili zapadoeuropsky zivot. Najviac mladych rusov zahynulo na potopenom krizniku Moskva, kedze tam sluzit bola vysada. A ak maju elan, tak maximalne na vypisovanie prispevkov na socialnych sietach a v diskusiach, ale tato nozaj ruska mladez zrovna na Ukrajine nie je.

5 0
možnosti
PB

Dnes byl k vidění trailer k nové filmové adaptaci slavné knihy "Na západní frontě klid". Dal bych ji znovu všem současným rozhodovačům povinně přečíst.

4 0
možnosti
TS

Tak tohle se pres ruskou cenzuru nedostane.

0 2
možnosti
MM

Na jedné straně nejmocnější vojenská a také ekonomická aliance planety co má i největší průmyslový potenciál.

Na druhé straně jedena bizarní rozvojová země co potřebuje kupovat starou munici od té asi nejpodivnější rozvojové země...

Asi tak ...

12 0
možnosti
Foto

Jo situace je to divná. Rusku chybí zbraně má problémy s embagem.

Životní úroveň obyvatel jde do......

. USA má také své vnitřní problémy. Navíc pohořeli v Sýrii i Afghánistánu (stejně jako Rusko) . Že by soumrak imperii?

0 0
možnosti