Protest. Lidé se shromáždili před Bílým domem ve Washingtonu, aby vyjádřili odpor proti ruské invazi na Ukrajinu. | foto: AP

„Trump by to nepřipustil.“ Aneb co na krizi říkají obyčejní Američané

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Od spolupracovnice MF ­DNES - Američané se sice neradi svěřují se svými pocity, ale krizi v daleké Ukrajině teď mnozí vehementně řeší. Tedy až na ty, kteří žijí ve vlastní bublině a nejspíš ani netuší, kde Ukrajina leží.

„Putin musí být pořádně vystresovaný z toho, jak se Ukrajina brání, a tak vyhrožuje. Nevěřím, že spustí nukleární zbraně, ale v této chvíli už člověk neví dne ani hodiny,“ říká mi sousedka Linda. Celý víkend se s manželem neodtrhli od televize a sledovali nonstop zpravodajství o situaci na Ukrajině. „Horší už to snad být ani nemůže,“ dodává Linda a upozorňuje na to, že se miliardáři určitě začnou stěhovat do podzemních bunkrů.

Proč to ten Putin dělá? Co chce? Moji rodiče říkali, že je ruský prezident nemocný. Dva roky byl v izolaci kvůli covidu a asi se zbláznil.

sedmnáctiletá McKenzie

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, pro iDNES.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video