Diskuze

Život ve sklepě. Ve zdecimovaném Bachmutu jen chtějí přečkat válku

Centrum města Bachmut na východě Ukrajiny je jedno z nejvíce zničených míst válkou. I tak tu lidé zůstávají, přežívají ve sklepech. Čekají, až válka skončí a oni se budou moci vrátit do svých domovů. „Lidé si jdou po ulici pro jídlo nebo pro vodu a zasáhne je kus žhavého kovu z ruského granátu. Následky mohou být fatální. Lidé přesto zůstávají,“ líčí reportáž MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P43e43t69r 28L21u37k29á41š

17. 12. 2022 9:00

Ať jim Andrej zavolá že se tam vlastně nic moc neděje, hlavně ať nechtějí prchat a hledat pomoc v zahraničí...na to ANO není zvědavé, mají starost hlavně o "našelidi"...

1 0
možnosti
JK

J50o16s33e98f 29K12a92j56š

17. 12. 2022 8:21

Proč bojují Ukrajinci v městě, když je jim jasné, že bude město zničené a bude hodně civilních obětí?

0 6
možnosti

A co mají jako dělat? Ustoupit a dát to město rusákům zadarmo? A pak další, další,...

Něco takového Putin a vám podobní čekali ale naštěstí jste se přepočítali.

[UA]

5 0
možnosti
DP

Ukrajinské velení tak bude brzy stát před otázkou, jestli Bachmut dál držet i za cenu jeho zničení. Tak jak to Rusové umějí. Nebo jestli bude stažení ukrajinské armády na výhodnější pozice na kopcích nad městem nakonec pro město a jeho obyvatele menším zlem. Scénářů je mnoho, a ukrajinská armáda umí překvapit. Nejbližší dny ale budou pro osud města rozhodující.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-bachmut-ukrajina-reportaz-kolarik-prezivani-sklep.A221216_155613_zahranicni_albe?zdroj=top

Tahle myšlenka je uplně naprosto mimo realitu. Ano, ZSU budují duhou obranou linii za Bachmutem, ALE je fakt velkej rozdíl jesli se obraná linie opírá o město nebo je v otevřeném prostoru. Plus tedy, dokud drží Soledar, tak Bachmut padne velmi těžko. V Posledních dnech provedla Ukrajinská armáda rotaci jednotek, proto bylo poztráceno tolik pozic. Bachmut využije Ukrajinská armáda aby co nejvíc vykrvácela Rusáky, stejnej případ jako Severodoněck. Ten taky vypadal že padne hned, pak proběhlo několik protiútoků ZSU a pak se Ukrajinci řádně stáhli.

3 0
možnosti