Zaoceánská loď Carnival Elation v přístavu v San Diegu.

Zaoceánská loď Carnival Elation v přístavu v San Diegu. | foto: shipparade.com

V USA vypluje loď plná kuguárek - žen, které myslí jen na mladší muže

  • 12
Přepište dějiny společenských konvencí, hlásají organizátoři plavby výletní lodi Elation. Největší agentura zaměřená na cestování lidí bez stálého partnera oznámila, že v pátek odstartuje k první mezinárodní plavbě "cougars". Nepoveze pumy americké, které tento výraz označuje, ale paničky se záluskem na "zajíčky".

Podle amerického slangového slovníku se slovo "cougars" používá i pro "starší ženy, které navštěvují kluby, aby si tam začaly s mnohem mladšími muži". Neoficiální slovník jde ještě dál: "Může to být kterákoli žena od chirurgicky zcela pozměněné dámy, zbavující se přebytečného tuku v aerodynamickém tunelu, až po absolutně beznadějnou napuchlou hráčku na lesní roh".

Symbolem kuguárek se v každém případě stala herečka Demi Mooreová, která si v roce 2005 vzala ve 43 letech herce Ashtona Kuthera, mladšího o patnáct let.

Puma americká známá i jako kuguár (Puma concolor).Vlastní definici má i Rich Goss z firmy Singles Travel Company, která s nápadem na plavbu přišel. "Obecně se za kuguárku označuje žena nad 40, která hledá o hodně mladšího muže, v našem případě se však plavby mohou zúčastnit ženy jakéhokoli věku, které stojí o vztah s mladším mužem," řekl Goss v rozhovoru pro zpravodajský server CNN.

Loď vyrazí z kalifornského San Diega a po třech nocích dorazí do Mexické Ensenady. Na palubě jsou podle Ann Thomasové, majitelky agentury, mimo jiné tři plavecké bazény, bar, gril, kasino a zábavní podniky. V Ensenadě pak přijde na řadu další program - například jízda na koních a toulky přírodou.

Přihlášeno na plavbu je na 300 klientů a další jsou na čekací listině. "Musela jsem najmout další dva lidi jen na to, aby zvedali telefony," řekla CNN Thomasová. "Nikdy dřív jsme takový zájem nezažili. Přijedou lidé z Itálie či Dánska, objednávky jsme dostali i z Francie či Kanady."

Nedostatek mladých mužů? Naopak

A organizátoři se museli vyrovnat s překvapivým zjištěním. "Problém je, že máme příliš mnoho mláďát," uvedl Goss - mláďaty podle svých slov označuje dvacátníky či "rané" třicátníky. "Obvykle jsme měli příliš mnoho žen a málo mužů, ale v posledních letech se trend mění a mláďata tahle idea vzrušuje víc než kuguárky. Ty jsou tak podle něj nyní více "ohroženým druhem".

Ashton Kushner a Demi Mooreová.Goss připustil, že mnoho let byl sociálně přijatelným pouze vztah starších mužů s mladými ženami. Nyní se však podle něj z opaku stává nový fenomén. Kromě Demi Moorové a Kutchera (na snímku) k tomu přispěl například baseballový hráč Alex Rodrigues, který je spojován s popovou zpěvačkou Madonnou.

Své sehrál i populární seriál Cougar Town, jehož námětem jsou sexuální eskapády rozvedené čtyřicetileté ženy při "balení zajíčků". Podle Gosse mladí muži najednou začali dumat, jaké to je se zkušenými partnerkami.

Goss přidal ještě jeden neprůstřelný argument. "Když se podíváte na demografické údaje, jedinou logickou cestou, která může uspokojit nejvíce lidí, je, aby mladší muži chodili se staršími ženami," upozornil. Podle amerických statistik totiž na 100 dvacátnic bez partnera připadá 118 vrstevníků.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video