Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

FBI prohledala Bidenův dům v Delawaru, žádné další tajné listiny nenašla

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ve středu provedl prohlídku v prázdninovém domě prezidenta Joea Bidena. Souvisí s dřívějším nálezem utajovaných dokumentů v Bidenově bývalé kanceláři a jeho domě. Úřad k večeru uvedl, že žádné další dokumenty označené jako tajné nenašel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Bohužel lidé čtou články kolikrát jen tak letmo a uniknou jim tak zásadní informace. Ani já nejsem výjimka.

iDnes v článku se dopouští více nepřesností než těch, které jsem už zmínil ve svých minulých příspěvcích. Například, cituji: "Dříve nalezené složky pocházejí z doby, kdy byl Biden viceprezidentem v administrativě Baracka Obamy"

To není tak docela pravda, protože v dřívějších prohlídkách se našly složky také z doby, kdy byl Biden senátorem. Dále Bidenův dům ve Wilmingtonu byl prohledán už 20. prosince, takže Joe Biden měl mnoho času aby další případné dokumenty v jiných lokalitách jako například na jeho chalupě u pobřeží už nebyly nalezeny.

A že se první dokumenty našly už 2. listopadu minulého roku v kanceláři Penn Biden Center, což už iDnes tentokrát zmiňuje, ale nezmiňuje už, že Penn Biden Center byl či stále ještě je financován Komunistickou stranou Číny, která Centru během Trumpova prezidentství věnovala pakatel něco kolem 60 milionů USD, z čehož Joe Biden dostával plat necelý milion USD ročně. Čínští komunisti jsou totiž opravdu štědří a jistě za ty miliony nechtěli žádné protislužby, samozřejmě!

Rovněž lokalita Penn Biden Centru pár bloků od ambasády Čínské lidové republiky je pouhopouhá náhoda, žádné konspirace zde nejsou na místě, takže je pochopitelné, že redakce iDnes takovou prkotinu nezmiňuje, aby ochránila čtenáře před dezinformacemi a konspiračními teoriemi.

Dále není bez zajímavosti, že před prohlídkou Bidenovy chalupy agenty FBI Joe Biden s rodinou chalupu navštívili a sousedi zpozorovali, že se kouří z komína jejich krbu. Jasně, byl přeci leden a to je i v Delawaru zima, takže je normální, že se i Bidenovi u krbu tak jako každý jiný chtějí ohřát.

A že by si zatopili nějakými tajnými dokumenty? Tady už zase riskuji ban, za přístup na placený portál iDnes neplatím, a tak dále, že ano...

1 1
možnosti
JM

FBI tam nic nenašla, protože tam přišla pozdě. Před ní tam byl Biden s manželkou. Zajímavé. V rekreačním domku u moře, v lednu.

2 1
možnosti
HF

Ač tohoto prezidenta nemám rád, tak tohle by si FBI dovolovat neměla. Pak se totiž naskýtá otázka, kdo vlastně USA vládne.

0 0
možnosti
MB

FBI je tam s jeho souhlasem, ne na soudni prikaz. O zadnem dovolovani nemuze byt rec. Jeho pravnici i on s federaly spolupracuji.

1 2
možnosti

A trest bude jaký? Min. 6 měsíců by to být mělo, to dostal ten anonymní chudák, tak jaképak copak?

0 0
možnosti
VS

Pepik Bajdenu uz na ty dokumenty, ktery tam nanosil jeste jako senator uz davno zapomnel. Co mi ovsem v tomto pripade chybi je nocni zatah FBI na ten jeho barak za podpory policajtu, armady, barevnych majaku a helikopter Apache AH-64.....ale je mi jasny, ze tohle si dovolili jenom pri prepadeni Mar-a-Lago.:-P

3 1
možnosti
MB

Ministerstvo spravedlnosti prohledalo ve středu ráno dům prezidenta Joea Bidena v Rehoboth Beach v Delaware, s jeho souhlasem, řekl jeho právník po nedávných nálezech utajovaných dokumentů v prezidentově soukromém domě a kanceláři. Prohlídku provedli úředníci FBI. Prohlídka byla plánovaná a byla provedena dobrovolně bez nutnosti soudního příkazu.

Prezidentův tým již dříve uvedl, že při předchozích prohlídkách nebyly v Bidenově domě na pláži objeveny žádné utajované materiály.

V rezidenci Rehoboth Beach nebyly identifikovány žádné potenciální záznamy během prohlídky provedené 11. ledna Bidenovými osobními právníky. Ministerstvo spravedlnosti ani úřad zvláštního právního zástupce Roberta Hura, který byl pověřen vyšetřováním možného nesprávného zacházení s utajovanými dokumenty, se ke středečnímu pátrání nevyjádřily, ale už teď je jasné, že nenašli nic.

Bidenovi právníci objevili utajované dokumenty v Bidenově domě ve Wilmingtonu a bývalé kanceláři think-tanku od listopadu. FBI prohledala jeho dům ve Wilmingtonu 20. ledna, našla více než půl tuctu dalších dokumentů, některé označené jako utajované. Půl tuctu je šest. A kolik jich bylo utajených? Dva? Jeden, tři. Další ubohost Trumpovych komand končí fiaskem, neboť narazila na zákon a zdravý rozum.

1 6
možnosti
JK

FBI má být jako to Trumpovo komando? Pokud vím, FBI spadá pod Ministra spravedlnosti (Attorney General) Merricka Garlanda a to je funkcionář té samé Strany jaká je právě u moci.

Jak už jsem napsal ve svém příspěvku dole, kolem Bidenových tajných dokumentů nalezených všude možně je stále mnoho zásadních a nezodpovězených otázek.

Ale ty otázky, které už jsou zodpovězené stojí za to, aby Joe Biden byl nejméně diskvalifikován z opětné kandidatury na prezidentský úřad 2024 když už ne přímo obžalován až nebude v úřadě, pokud bude ještě naživu, samozřejmě.

Obohacovat sebe a celou rodinu na základě vynesených tajných informací je velmi přes čáru a jedná se o majetkové trestné činy. Však Bidenova daňová přiznání už nejsou právě proto nadále k dispozici.

3 1
možnosti
MB

Saskarna MAGA extremistu. Hledejte, hledejte a prepocitavejte. Vas boss uz je jednou nohou v kriminale a tak kope kolem sebe jak se da. Skoda nad timhle vubec ztracet cas.

2 8
možnosti
JK

Mílo, FBI není organizace nějakých MAGA extrémistů, to snad přece víš?

4 1
možnosti
JP

Bude zproštěn viny pro demenci.

5 1
možnosti
MB

Donald kvuli ni jeste nebyl ani obvinen.

1 5
možnosti
LP

Tak už to řekni, Bidene! “Nebudu kandidovat” a vyšetřovatelé prohlásí, že materiály byly určeny na WC?!

4 1
možnosti
MB

Zatim se nikdo krome Trumpa nevyjadril jestli kandidovat bude. Trumpiste touzi po novem volebnim boji mezi Trumpem a Bidenem v kterem by to Trump vyhral. To by pro ne byl fkastr ne jejich frustraci z toho, ze s nim prohral. A take jasny dukaz, ze volby byly zfalsovane. Ani jeden z nich ve volbach uz nema co delat. I kdyz ta treti porazka Trumpa by byla pro nej asi dost devastujici. On uz toho ma uz ted vic nez dost.

2 4
možnosti
JK

iDnes opět uvádí velmi zásadní nepřesnosti a jiné ani nezmiňuje. Například toto hraničí až se sprostou lží:

"Američtí prezidenti i viceprezidenti mají po skončení mandátu povinnost odevzdat svoji korespondenci i další takzvané prezidentské záznamy a rovněž utajované dokumenty Národnímu archivu USA".

Utajované dokumenty se musí odevzdávat ihned v místnosti, kde jsou k dispozici k nahlédnutí. V případě prezidenta to je ale jiné, protože ten o jakémkoliv dokumentu může říci, že je odtajněný a může si ho strčit do kapsy a odnést domů.

Takže jsou zde zásadní nejasnosti a to o jaké dokumenty se jednalo a jednak jak je vůbec možné, že je Joe Biden měl vůbec doma, protože on neměl nikdy oprávnění dokumenty odtajňovat a odnášet je domů.

V případě Joe Bidena se z velmi malé části ví, o jaké dokumenty šlo a to byly dokumenty týkající se Ukrajiny soudě podle emailů nalezených na laptopu Bidenova syna Huntera. Z emailů je totiž jasné, že utajované informace byly zneužívány na obohacení celé rodiny Bidenů. Zapojen nebyl jenom drogově závislý Hunter Biden, ale i ostatní členové rodiny. Rovněž prý byly nalezeny dokumenty týkající se Iránu a Velké Británie.

Jedná se tedy o další skandál jaký země nezažila, protože bývalý senátor a viceprezident si rutinně nosil domů tajné dokumenty, na jejichž základě vydělával nemalé peníze nejen sobě, ale všem ostatním členům rodiny. Není bez zajímavosti, že dříve přístupná daňová přiznání Joe Bidena už přístupná nejsou. Bude tedy velmi zajímavé sledovat další vývoj.

Celá tahle záležitost s dokumenty svědčí o zřejmém faktu, že Strana se rozhodla hodit Joe Bidena přes palubu...

6 3
možnosti
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Na výletě žačku srazilo auto a ochrnula. Škole pojistka nestačí, není ani povinná

24. května 2024

Premium Počet školních úrazů narostl v uplynulém školním roce o šest procent. Celkem se jich stalo přes 45...

Putin chce zmrazit válku a obnovit mírové rozhovory. Ne se Zelenským

24. května 2024  14:15,  aktualizováno  19:33

Je potřeba obnovit mírové rozhovory, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Jednání ale podle...

Soud v Haagu nařídil zastavit ofenzivu, Izrael vzápětí v Rafáhu bombardoval

24. května 2024  15:41,  aktualizováno  19:14

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) nařídil Izraeli zastavit ofenzivu ve městě Rafáh v Pásmu Gazy a...

Zemřel autor dokumentu, v němž jedl měsíc pouze jídlo z McDonald’s

24. května 2024  19:01

Americký dokumentarista Morgan Spurlock, kterého před 20 lety proslavil experiment, při němž se...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...