ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Sprejeři z Česka a Německa řádili na Tchaj-wanu. Spustili velkou pátrací akci

  • 13
Český a německý občan čelí na Tchaj-wanu podezření, že tento měsíc posprejovali dva vlakové vagony ve městě Tchaj-čung. Oběma podezřelým se podařilo z ostrova uprchnout, přestože do pátrání po nich bylo nasazeno na 200 policistů.

Informoval o tom ve čtvrtek zpravodajský server Focus Taiwan.

Podle serveru jsou Čech a Němec hlavními podezřelými v případu vandalismu a předpokládá se, že jsou také spojeni s dalšími lidmi, kteří nasprejovali graffiti na vlaky ve městech Kao-siung a Tchaj-pej.

Tchajwanská policie do pátrání po nich zapojila 200 lidí, kteří měli za úkol prověřit záznamy ze 120 bezpečnostních kamer. Podezřelí byli nakonec identifikováni na základě osobních informací, které zanechali v bance.

Dvojici se ale povedlo před zatčením uprchnout. 25 srpna odletěli Čech a Němec z Tchaj-wanu do Japonska. Tchajwanská policie uvedla, že dotyční se záměrně vyhýbali bezpečnostním kamerám, měnili oblečení a způsoby dopravy.

Léto zlých turistů. Vandalismu přibývá, na vině nejsou jen sociální sítě

Prokuratura města Tchaj-čung přidala oba muže na seznam hledaných osob, neuvedla ale, jaká byla přijata opatření k jejich dopadení, napsal server Focus Taiwan. Podle něj může podezřelým hrozit pokuta ve výši 10 tisíc až jeden milion tchajwanských dolarů (6 950 až 695 tisíc korun).

,

Video