Střelec v americkém Denveru zabil čtyři lidi, policie podezřelého zastřelila

  • 51
Neznámý útočník v americkém Denveru v pondělí večer místního času zastřelil čtyři lidi. Další tři jsou zranění, včetně jednoho policisty. Pravděpodobný pachatel pak podle šéfa místní policie Paula Pazena zemřel po honičce a přestřelce s policií.

Střelba podle Pazena začala kolem 17:00 místního času poblíž centra Denveru. Podezřelý tam zabil dvě ženy a poranil dalšího muže. Následně z místa ujel autem a zastřelil dalšího muže u nedalekého parku.

Policie pak dostala hlášení o další střelbě v nedaleké čtvrti, za kterým podle ní stál stejný člověk. V tomto případě se však útok obešel bez zranění. 

O něco později policisté nalezli auto, které podle nich patřilo střelci a začali vozidlo pronásledovat. Následovala přestřelka z jedoucích aut, při níž podezřelý poškodil policejní vůz a ujel do předměstí Lakewood, které leží jihozápadně od centra Denveru.

Zhruba o hodinu později, tedy kolem 18. hodiny místního času dostala policie hlášení o střelbě v jednom z tamních podniků. Tam podle mluvčí lakewoodské policie Johna Romeroa zemřela čtvrtá oběť.

Střelec dál unikal policii, která se snažila zastavit jeho vozidlo. Nakonec z auta vystoupil a v průběhu útěku dál pálil na policisty. Následně se schoval  do blízkého hotelu, kde postřelil recepčního.

Následovala další přestřelka s policií, během které střelec zasáhl jednoho ze strážců zákona. Ten kvůli zraněním musel později podstoupit operaci.

Podezřelý byl nakonec zastřelen, policie však zatím neví jistě, zda jej zabil některý z jejích příslušníků, řekl Romero, aniž by podezřelého identifikoval. 

Motiv tohotu činu je stále neznámý, policisté nyní okolnosti incidentu vyšetřují. 

„Domníváme se, že se jednalo o osobu, která stojí za touto řadou velice násilných činů,“ prohlásil šéf denverské policie Pazen. 

„Je období svátků. Takovéhle řádění není pro naši komunitu normální,“ řekl Pazen. „Nesmíme ztratit ze zřetele oběti, lidi, kteří stále bojují o svoje životy, včetně jednoho lakewoodského policisty,“ dodal.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video