ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Rusku vyšetřují hromadnou otravu desítek dětí, příčinou je voda z kohoutku

  • 30
Úřady v ruském Dagestánu vyšetřují hromadnou otravu desítek lidí. Ve městě Bujnaksk skončilo v posledních dnech v nemocnici s příznaky otravy jídlem 71 lidí. Z nich je 61 dětí. Vyšetřovací výbor Ruské federace, jenž se případem zabývá, předběžně označil za příčinu kontaminovanou pitnou vodu z vodovodu. Čím by mohla být znečištěna, zatím není jasné.

Úřady obyvatelům více než šedesátitisícového města až do vyjasnění příčin otravy nedoporučují pít nepřevařenou vodu z vodovodní sítě.

Nemocnice hospitalizovaly první pacienty s příznaky otravy jídlem 9. ledna a postupně jich přibývá. Zpravodajský server RBK ve středu napsal, že lékaři jejich stav označují za středně těžký. Nejmladšímu nemocnému je rok.

Starosta města Islamudin Nurgudajev už dříve uvedl, že kromě vody by za hromadnou otravou dětí mohly být „prošlé potraviny z dárkových balíků“.

Než se zjistí příčina otravy, zůstanou zavřené mateřské školky ve městě a všechny ostatní vzdělávací instituce v Bujnaksku budou podle ministerstva školství dostávat balenou vodu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video