Diskuze

Někteří Slováci nechtěli další Čaputovou, říká odborník na kampaně

Peter Pellegrini se stal slovenským prezidentem poté, co zvítězil v druhém kole voleb. „Slováci chtějí prezidenta, který je jim bližší,“ vysvětluje rozhodnutí voličů politický marketér Michal Ruttkay. Jak vnímal průběh kampaně a co vše mohlo mít vliv na výsledek, popisuje v rozhovoru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

Dobrá volba na Slovensku. A chování Matoviče, těsně před druhým kolem voleb, se nedá slušně popsat.

3 0
možnosti
Foto

R39o58m60a73n 43K16o36z18e38l

11. 4. 2024 15:13

Pro mne bylo dostačující to jeho odporné hulákání v září, jak si ho pak podali...absolutní dno.

1 0
možnosti
JS

To se jim nedivím. Čaputová, do které se vkládaly takové naděje nakonec mdlá a nevýrazná, takový maskot do doby klidu a pohody, ale ne do dnešní turbulentní doby.

11 9
možnosti
Foto

Slovenskou politiku sleduji jen okrajově, takže těžko říct, jaká je nálada ve společnosti. Každý národ má nějakou národní mentalitu, a ta slovenská je směsí hrdosti s podřízeností. Slováci byli 900 let pod Maďary, potom, tak to mnozí berou, téměř 90 let pod Čechy. Teď jsou 30 let samostatní a ještě pořád neumějí se svou samostatností naložit, protože na to nejsou historicky zvyklí.

Je jasné, že jedním z hlavních témat voleb je válka, kterou mají hned za svými hranicemi. Logicky mají z války strach, kdo by také neměl? Bohužel, spousta lidí naletěla obchodníkům se strachem slibujícím jednoduché řešení.

Není v moci prezidenta zajistit mír, dokonce ani v moci vlády. Lidé si většinově neuvědomili, že mír, jak jim je předkládán, znamená vítězství rusácka, zánik Ukrajiny a hranice s nevyzpytatelným rusáckem, které se stále chce rozpínat. Paradoxně tak místo klidu zvolili větší nebezpečí. A kamarádšoft s rusáckem vede pouze k vazalství, viz Bělorusko.

Nicméně je to jejich volba, tak si za ní musí nést zodpovědnost. je možné, že za 4 roky bude jejich volba diametrálně odlišná, ale musí si tím projít. Zvolili si mafiána a teď i jeho přikyvovače. Nepoučili se z dob mečiarismu, tak si musí projít další kapitolou ficismu.

12 8
možnosti
TV

T12o24m 78V29o50l50d95a65n

9. 4. 2024 10:14

Pan Holič vám to řekl nadmíru slušně. Tohle není pouhá neschopnost a novinářská neprofesionalita, z vás se stávají pouhé nesvéprávné... jakže to novináře oslovuje Andrejův přítel Fico?

Tomáš Holič

9. 4. 2024 9:04

Pre citatelov pan je vlastnikom agentury co robila kampan SMERu a Pellegrinimu.Bola i za klamavou a falosnou web strankou akoze ju vytvorila kampan Korčoka.Jeho firma i Pelleho kampan porusila každý zákon co o volbach prezidenta na Slovensku platí.Nieje to ziadny nezavisli odbornik na kampane.A Pellegriny po volbach porusil i ustavu a az Fico ho musel donutit ju dodržat. Mile idnes ste neskutočny....

5 8
možnosti
VM

Zato to, že Korčokovci neustále řešili Pellegriniho sexuální orientaci, a zveřejňovali jména jeho údajných sexuálních partnerů bylo zcela košer, že? Obzvlášť od "liberálů".

18 3
možnosti
VM

A někdy zkrátka lidé volí natruc všem těm samozvaným elitářům, co se je snaží poučovat co je správné, a vysvětlují, že toho špatného volí jen nevzdělaní venkovští křupani. Tohle je psychologie, kterou všichni ti PR marketéři nechápou.

24 3
možnosti
Foto

tihle nevzdělaní burani milují označovat někoho za nevzdělané burany jenom proto, že mají odlišné politické preference...

11 1
možnosti
Foto

Ten tlak na to, koho mají lidi správně volit, je už do očí bijící...

25 7
možnosti
TH

Ano pan co robil Pellemu kampan mimo zakon vie pekne tlacit koho treba volit.

11 10
možnosti
JF

J83a53n 13F53i52l35o

9. 4. 2024 9:45

Same blaboly!

8 2
možnosti
Foto

V80í49t 65B67a95r90e21š

9. 4. 2024 9:42

Jen mi je divné, že národ, který tak silně odsuzuje LGBT menšinu si za prezidenta zvolí gaye...

Co na to všichni ti homofobové, který by je nejradši upalovali na hranici?

9 8
možnosti
VM

Nechápete rozdíl mezi homosexuálem a LGBT aktivistou? Nejste v tom sám, ti z Korčokova tábora, co měli neustále potřebu řešit Pellegriniho orientaci, to zjevně taky nepochopili.

21 3
možnosti
Foto

Pros se nezeptali Čechů .Ty vědí nejlíp kdo má na Slovensku vládnout

28 8
možnosti