Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Viktor Orbán před volbami chlácholí Maďary: Toto není naše válka

Válka na Ukrajině postavila blížící se parlamentní volby v Maďarsku na hlavu. Opozice se chopila příležitosti a vykreslila Viktora Orbána jako spojence Kremlu, zkušený premiér ovšem během pár dní našel ztracenou rovnováhu a vykreslil se jako záruka stability v dobách války. Průzkumy ukazují, že to zatím funguje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

no s tím "naše zakarpatí" bych brzdil. to je jediné opravdu sporné, defakto ukradené a násilně připojené, území. tomu by slušela spíš samostatnost, páč ti rusíni jsou prostě jiný národ. a s maďarskem maj společnýho jen to, že tam je maďarská menšina.. i když kde kolem maďarska není.

navázali by na ten svůj zatím jedinej den, kdy nezávislost měli :-)

0 0
možnosti

V roce 2010 odcestovali Orbánovi nejbližší spojenci do Moskvy na „úvodní návštěvu“ v sídle FSB (dříve známá jako KGB). Orbánův první velký krok byl, když se rozhodl pro rozšíření jaderné elektrárny Paks. Místo otevřeného nabídkového řízení s americkými, francouzskými a jihokorejskými společnostmi zadal zakázku Rosatomu – pak přišly problémy. Rosatom podal chybnou dokumentaci, přesto chtěl zahájit stavební práce bez potřebných povolení. To vyvolalo vážné konflikty dokonce i uvnitř Orbánovy vlády. Když se státní tajemník Attila Aszódi pokusil zablokovat ruské pokusy o „urychlení“ výstavby jaderné elektrárny (bez patřičné dokumentace a povolení), byl cílem sledování pomocí spywaru Pegasus, poté byl propuštěn. Nakonec výstavbě zabránila EU kvůli chybám v dokumentaci. Přesto si Maďarsko na stavbu nevýhodně půjčilo od Ruska. Poté Orbán pomohl ruským společnostem ke státním zakázkám na úkor těch maďarských. Orbánova vláda bránila americké operaci DEA proti dvěma ruským obchodníkům se zbraněmi. Vladimir Ljubišin a jeho syn měli po zatčení v Maďarsku stanout před soudem v New Yorku - ale Orbán odmítl žádost USA o vydání. V této kauze sehrála roli FSB (KGB) a rychlá ruská žádost plná chyb, která požadovala rovněž vydání těchto obchodníků se zbraněmi, ale tentokrát do Ruska. Orbán vyhověl ruské žádosti a oni pak byli doma rychle zproštěni všech obvinění. Maďarsko se v roce 2015 připojilo k Mezinárodní investiční bance pod vedením Ruska. Bance udělil hodně nestandardní výhody: diplomatická imunita pro pracovníky banky a maďarské úřady budou moci do budovy banky vstoupit pouze s výslovným souhlasem jejího vedení (nikoli soudu). Diplomatickou imunitu získá i každý, koho banka označí za svého hosta. USA se obávaly, že Mezinárodní investiční banka pošle do Maďarska další ruské špiony. Orbán však prohlásil, že věří vedení banky. (předseda banky Nikolay Kosov pochází z rodiny, která byla velmi aktivní v KGB).

1 0
možnosti

Maďarsko fakticky přestalo být součástí východního křídla NATO a stalo se součástí západního křídla Ruské federace.

1 0
možnosti
PK

Takže, Orbán je v článku a zde na diskusi obviňován z toho, že maďarům zajistil levný plyn, že svým postojem neumožňuje dovoz inflace z bruselu, že nedovolí dovoz dalších zbraní na ukrajinu přes maďarské území, ect. Jinými slovy, chce být neutrální a má na to samozřejmě právo. Jen místní, uštěkaní hrdinové mu vyčítají, že nedostatečně štěká proti Putlerovi. Dle svého mota "Kdo neštěká s námi, štěká proti nám".

Maďaři nejsou takoví pokrytci jako jsme my češi. Většina maďarů naopak orbánův postoj samozřejmě kvituje. Poslední co by si mohli přát, je vláda lokajských, vlastnímu národu nebezpečných aktivistů, kteří momentálně řádí u nás.

Bože!! A já tu partu zvolil.;-(;-(;-(

1 10
možnosti
JK

Maďaři zjevně už zapomněli na rok 56. A pak se opravdu mohou stát lokaji. Ruska.

5 0
možnosti
MZ

Však má také pravdu a podle toho mu také na rozdíl od bruselského zavrtávače Fialy a jeho divadelního ansámblu vedoucímu ČR k bankrotu rostou preference.

1 6
možnosti
TZ

Mimochodem, co se děje na Slovensku?

Cestu do Kieva nepodpořili, uprchlíky bojkotovali (posíláním vlaků na přechod který není železniční) atd..

0 0
možnosti

P36e57t50r 31Š83k54o64d72a

24. 3. 2022 10:48

Orbán se snaží v Maďarech vyvolat dojem, že se jich válka na Ukrajině netýká. Což je velký omyl, který bohužel běžný lid pozná až časem. Orbán je pro hodně Maďarů něco jako "když to řekl on, tak je to pravda".

3 1
možnosti
PL

P19e92t74r 64L43a85z19a98r

24. 3. 2022 10:47

Válka na Ukrajině ukázala co je Orbán zač.Ještě před měsícem to byl velký oblíbenec mnoha Čechů,i populistických politiků,kteří ho označovali za velikého vlastence,bojovníka za ty pravé konzervativní hodnoty a zachránce Evropy před uprchlíky.Všechno to bylo jenom pokrytectví a přetvářka.Orbánovi,jde pouze o to udržet se u moci,stejně jako Putinovi.Částečně používá podobných metod.Státní média má už dávno pod kontrolou a ty soukromé skoupili jeho kamarádi,které nechal v době své vlády pohádkově zbohatnout.Po dobu své dlouhé vlády si změnou ústavy a volebních zákonů,zajistil že může zůstat ve funkci prakticky na pořád.Ve všech veřejných funkcích,státní službě,kultuře i školství má své lidi.Státní TV,chrlí jeho propagandu jako ta ruská.Spousta vzdělaných a schopných Maďarů už zemi opustilo a další o tom vážně přemýšlejí.Zůstali důchodci na venkově,kteří při minulých volbách dostávali za účast pytel brambor,možná letos přidá i pytel mouky.

7 1
možnosti
VV

Koukám, že nálepkovačům, už na bubu komunisti nikdo neskočí, když sami prosazují totalitní manýry, tak teď mají, kdo nám nepoklonkuje je Ruský agent ;-DRv

1 5
možnosti
OR

Když někdo opakuje stejná hesla jako putin tak se nesmí divit

4 0
možnosti
VV

Neschopní eurobolševici v Bruselu, kteří nedokázali ani "levné" stmelení EU (jednotná levnější obrana hranic EU, zrušení nesmyslných mezinárodních příplatků, jen u telekomunikací to trvalo X let, u dopravy to pořád nedokázali, jednotná sociální politika, bez škodících neziskovek atd.), nesnesou schopné politiky, kteří hají postavení vlastních občanů a tedy i EU jako celku, před politickými pokryteckými gestyRv

2 6
možnosti
OR

Máš z kremelske propagandy jedničku, dobře ses to naučil.

A máš i vlastní názor?

5 1
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Do porodnic se častěji stěhují tátové i starší děti. Hitem jsou rodinné pokoje

14. června 2024

Premium Češka Hana a Mexičan Fredo se poznali v Praze. Žijí v Brně. Ale první dítě přivedli na svět v...

Na Kroměřížsku pátrají po seniorce s Alzheimerem, může být v ohrožení života

14. června 2024  17:43

Policie pátrá po sedmdesátileté Elišce Kotasové ze Záhlinic, místní části Hulína na Kroměřížsku....

Dva velké požáry ve středních Čechách: hoří výrobna pyrotechniky i sklad

14. června 2024  15:28,  aktualizováno  17:36

Středočeští hasiči zasahují u dvou velkých požárů. V obci Praskolesy poblíž Hořovic na Berounsku...

Na D2 se po nehodě čtyř aut vysypal náklad, kamion skončil ve svodidlech

14. června 2024  15:41,  aktualizováno  17:25

Dálnice D2 byla ve směru na Brno mezi 3. a 11. kilometrem přes dvě hodiny zavřená. Po 15. hodině...