V Jižním Súdánu se zřítilo letadlo, údaje o počtu obětí se různí

  • 9
V hlavním městě Jížního Súdánu Džubě se v sobotu ráno při vzletu zřítilo nákladní letadlo. Nejasný je počet obětí. Podle některých zdrojů jich je sedm, další hovoří o 17. Údajně se mělo jednat o letoun společnosti South West Aviation.

Kur Kuol, generální ředitel letiště v jihosúdánském hlavním městě, uvedl pro rádio Tamazuj, že se letoun zřítil jen několik minut po startu. Údajně se jednalo o letoun Antonov An-26.

Kuol také informoval, že letoun mířil do měst Wau a Aweil. „Pořád nemáme detaily o přesném počtu mrtvých,“ dodal.

Podle agentury Anadolu bylo na palubě stroje osm lidí a jeden nehodu přežil. Agentura Nová Čína uvedla, že mrtvých je „kolem 17.“

Očití svědci události uvádí, že jeden ze zraněných byl převezen do nemocnice a šest mrtvých těl leželo na zemi. 

Kuol také pro čínský server Xinhuanet upřesnil, že se jednalo o letadlo převážející motocykly, náhradní díly a jídlo. Letoun podle něj převážel i finanční obnos, což potvrdili i očití svědci na Twitteru, kteří zveřejnili několik záběrů ohořelých bankovek.

„Podle toho, co jsem viděl, byl zachráněn jeden člověk, který křičel bolestí. Okamžitě jej převezli do nemocnice. Napočítali jsme v letadle 15 lidí a dva členy posádky,“ uvedl očitý svědek Joseph Mayom pro čínský server.

Video rádia Tamazuj ukazuje místo nehody:


Video