Diskuze

Při letecké show v Maďarsku se zřítil letoun T-28. Dva lidé zemřeli

Při nedělní letecké show, která se konala u maďarského Székesfhérváru, se zřítil letoun a dva lidé zemřeli. Agentura MTI napsala, že šlo o otce a syna, kteří byli v letadle Trojan T-28.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

To je úplně stejnej expert jak s tím Hurricanem v Chebu. Veterán co sotva drží ve vzduchu a oni s tím blbnou pár metrů nad zemí jak malí kluci. Naprosto těm sebevrahům chybí pokora. Ještě že to neodnesli diváci.

6 11
možnosti
JS

Jinak teda expert jsem napsal proto, abych nedostal ban. Tihle lidi nemaj za kniplem co dělat.

2 9
možnosti
LP

Ztratil vztlak. Do zatáčky se musí přidat plyn! Chudáci, odpočívejte v pokoji!

6 0
možnosti
Foto

Souhlas. Ale tohle bych kvalifikoval jako leteckou nekázeň. Takoví piloti by vůbec neměli vystupovat na hromadných akcích.

8 1
možnosti
MH

M69i14l21a37n 87H15o83l59l90ý

10. 9. 2023 20:26

Pred týždňom som ich videl na leteckých dňoch Siaf v Kuchyni. R.I.P.

0 0
možnosti
Foto

Tohle nejsou letadla určená k akrobacii, a zejména ne v malých výškách. T28 má parametry zhruba jako stíhačka z 2. světové, a je navržen jako pokračovací cvičné letadlo, tedy má spoustu nectností, podobně jako ty stíhačky. Je to těžká kráva s vysokým plošným zatížením a v případě pádové situace je třeba počítat s tím, že bude potřebovat nějakou výšku. Podobný scénář jako havárie Hurricana v Chebu. Nešel na plný knedlík, zkoušel akrobacii, a vysoká teplota způsobila, že to moc nenosilo. Holt si neuvědomil, že na zádech to má o dost menší vztlak.

16 0
možnosti
RZ

jak si pilot kterej lítá desítky let mohl neuvědomit, že na zádech to má o dost menší vztlak ? To je snad s takovouhle cihlou a profilem jakej to má naprosto jasný.

1 0
možnosti
PN

Frajeřinky a bum..

Ještě že nezabili někoho na zemi.

Akorát všem skazil show, borec..

4 12
možnosti
MN

M97a66r83t92i66n 35N64e70p77l

10. 9. 2023 19:18

Chjo, podle videa to vypadá, že toto bude patřit do kategorie "naprosto zbytečná smrt" Samozřejmě vyšetřování může odhalit jiný závěr, nechci nijak předbíhat výsledkům šetření.

15 0
možnosti