Diskuze

Putin prožívá horor, ale bojí se chovat jako Stalin, říká ruský novinář

Symbolické vojenské vítězství v Bachmutu mu stále uniká, ruského prezidenta Putina tak 9. května mohla hřát jen účast středoasijských státníků na oslavách v Moskvě. „Pro ruskou propagandu je to sen. Může ukázat, že některé země stále Putina podporují,“ říká v rozhovoru pro iDNES.cz Kirill Martynov, šéfredaktor deníku Novaja Gazeta Evropa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Čulík, vy asi nevíte kdo jsem. Nikdy jsme se necítil členem nějaké tzv komunity, já jsem básník a básníci milují chlapce jako Rimbaud: il faut reinventer l'amour. JeL8sku je t5eba znovu bynal0zt. V 80 letech jsem byl z marvn9 povinnosti, prot6e nikdo jin7 nepromluvil, prvním homosexuálním aktivistou ve Východní Evropě. V roce 1990 jsem dosáhl dekriminalizace homosexuálního styku s nezeltilým a tím rovnosti před zákonem a řekl jsem v ČT: tak a je hotovo a já odcházím a teď už je to věc každýho, jak se svým životem naloží. Ale požadavek stovky aktivistů, víc jich není, na LGBT manželství je agrese vůči zbytku společnosti a my máme stejné právo se ohrazovat a říkat manželství je naše. A kromě toho, rpo živýho boha, jak si může někdo udělat identitu okolo svojí sexuality, i když se tomu eufemisticky říká gender. Fakt moje jediná komunita je Církev obecná, permanentní disent jak říkal Rio Preissner.

0 0
možnosti
Foto

sorry to patří jinam

0 0
možnosti
Foto

Sorry jako, ale z kovidu měli psychický problémy hypochondři a z týhle války, aspoň tady v Česku, jen ti co fanděj Ukrajině. Je logické, že woke Rusové to vidí jako pand oktor psychologie, ale sám žije v bludu, že jeho pdychické problémy někdo v Rusku sdílí.

0 0
možnosti
MN

Některé země nevěděly, jak se v prvních měsících války chovat. Nyní můžeme mluvit o jisté normalizaci. Říkají si: „OK, máme tu válku, Putin je diktátor, ale musíme zase jezdit do Moskvy a jednat s ním. I v zájmu našich vlastních diktatur.“

Bez Ruska za zády by se jim ty totalitní ...stány sesypaly a vlastní obyvatelstvo by je sežralo.

Proto musí s Putinem mávat na přehlídce zmaru.

3 0
možnosti
SK

Pro pozici Ruska není ani tak důležité, co se právě děje, zda postupuje či ne, ale jak dlouho to trvá, to je pro něj horor se vším všudy a potrvá to minimálně rok. Do obnovy Ukrajiny se budou pumpovat peníze, ale do Ruska? Sankce budou mít ještě dlouhou setrvačnost...

32 0
možnosti
JK

Řada sankcí se začíná projevovat až dnes. A na místech, kde by to tehdy jen málokdo čekal. Prakticky v každé větší fabrice.

8 0
možnosti
MS

Pobavila mě teze, že Rusko má všechny zkušené tankisty na Ukrajině. To asi těžko. Má poměrně dost jednotek v jiných vojenských okruzích na východě. Tak velká země nemůže vše přesunout na jednu hranici a nehlidat zbytek

2 27
možnosti
VM

A od koho jim co hrozí? Všechno co má ruce a nohy je na Ukrajině. Nebo ta pacifická námořní pěchota je tam proč?

27 3
možnosti
DB

Myslím si, že je Putin nemocný stejně jako Stalin, Hitler a další psychopatičtní státníci, kteří uznávání válku jako něco normálního ... :-/

39 0
možnosti
MK

Válka byla pro mocnosti něco normálního do roku 1918. Bylo normální si vzít cokoliv na úkor slabšího.

5 0
možnosti
VO

V30í14t 66O75ž84a81n72a

12. 5. 2023 22:15

Putin pomáhá lidem leda tak do hrobu.

20 0
možnosti
Foto

Kéž by se takovéto odhady naplnily co nejdřív a pro Rusko způsobem co nejvíc potupným.

37 0
možnosti
KR

K13a20r48l 85R37i87e10g49e98l

12. 5. 2023 22:08

K tomu naprosto zákonitě dojde...budeme sledovat rozpad takzvané federace na stále drobnější a drobnější celky. Oligarchové se pokusí vzít to do rukou.

2 0
možnosti
Foto

To je zase nějaké zbožné přání Putinovy opozice. Ne, že by to nebylo fajn, ale tahle informace je z ranku věštění z křišťálové koule.

4 40
možnosti
Foto

No, nejspíš je to jiné přání, než máte vy. Nebuďte slušnej a pochlubte se!

20 1
možnosti