Kanadská policie zasahuje u případu střelby ve Vaughan, která měla za následek několik mrtvých. (18. prosince 2022) | foto: ČTK

Ojedinělá střelba v Torontu. Útočník zabil pět lidí, policie nezná motiv

  • 17
Na předměstí kanadského Toronta střelec zabil pět lidí a jednoho dalšího člověka vážně zranil, pachatele následně zastřelila policie. Informovala o tom v pondělí agentura AP. Policie zatím nezveřejnila žádné podrobnosti, čin se odehrál v obytné budově na předměstí Vaughan.

„Děsivé místo činu. Máme šest mrtvých. Jeden z nich je pachatel. Dalších pět jsou jeho oběti,“ sdělil policejní náčelník James MacSween. O možném motivu střelce se zatím nic neví, policie ho neidentifikovala.

Yorská regionální policie na svém Twitteru uvedla, že ke střelbě došlo na ulici Jane severně od Rutherford Road a o situaci průběžně podávala aktuální informace. Podle jejích slov, lidé evakuovaní z domu se již mohli navrátit zpět do svých domovů.

Upřímnou soustrast jménem města Vaughan vyjádřil na Twitteru rodinám obětí také starosta Steven del Duca a poděkoval statečným záchranářům, kteří na místě zasahovali.

Případy střelby s vyšším počtem obětí jsou v Kanadě ojedinělé a Toronto je považováno za jedno z nejbezpečnějších měst na světě. Kanaďany znepokojuje každý náznak toho, že by se jejich země mohla přiblížit stavu v sousedních Spojených státech, kde je násilí páchané se střelnou zbraní prakticky na denním pořádku, připomněla agentura AP.

,

Video