V Japonsku prodávají roušky s perlami i diamanty za miliony. Zájemci jsou

  • 3
V Japonsku si zákazníci mohou koupit luxusní roušky zdobené perlami či diamanty. Společnost Cox jimi chce pozvednout módní průmysl, který jako mnoho dalších odvětví utrpěl koronavirovou krizí, a potěšit lidi. Zájemce přijde ochrana úst a nosu v přepočtu na zhruba 200 tisíc korun.

Diamantové roušky, jejichž cena se pohybuje na hranici milionu jenů (tedy asi 210 tisíc korun), jsou posázeny 300 krystaly firmy Swarovski a také jedním diamantem o hmotnosti 0,7 karátu. Perlové roušky krášlí 330 perel akoya, uvádí agentura Reuters.

„Lidé jsou kvůli koronaviru deprimovaní a bylo by skvělé, kdyby se mohli při pohledu na tyto třpytivé roušky cítit lépe,“ prozradila prodavačka Azusa Kadžitakaová v jednom z obchodů firmy poblíž tokijského nádraží.

„Šperkařský a textilní průmysl jsou navíc v Zemi kvůli koronaviru v útlumu, takže i tento projekt je také součástí snahy o revitalizaci Japonska,“ dodala.

Společnost Cox od září nabízí v internetovém obchodě a v šesti kamenných prodejnách více než dvě stovky různých druhů roušek. Nejlevnější začínají na 500 jenech (105 Kč).

Luxusní japonské roušky ale zdaleka nejsou nejdražší na světě. Tento titul patří roušce za 1,5 milionu dolarů (33 milionů Kč), kterou si u izraelského klenotníka Yvel objednal čínský miliardář.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video