VIDEO: Gejzír bahna překvapil v italských Alpách. Zaneslo ulice města

  • 1
Alpské město Bardonecchia, které se nachází v italském regionu Piemont u italsko-francouzské hranice, zasáhla náhlá záplavová vlna, která způsobila na místě rozsáhlé škody. Pět lidí, kteří se pohřešovali od nedělního večera, se však v pondělí ráno podařilo nalézt, píše agentura ANSA. Evakuováno bylo 120 lidí a jeden člověk utrpěl zranění.

Vlnu vody a bahna podle deníku La Stampa způsobil sesuv půdy v Alpách na hoře Fréjus. Vlna zasáhla stavby a automobily v okolí potoka Merdovine. Největší škody zaznamenaly policejní stanice a jeden místní hotel. Na místě zasahuje na 50 hasičů.

Během noci se podařilo zachránit podle mluvčího hasičů Luky Cariho šest lidí, kteří byli zůstali zablokovaní v obývacím voze.

Dvojí mrzení Benátčanů. Už zase čelí záplavám a k tomu ultimátu od UNESCO

Bardonecchia v alpském údolí Susa leží u jednoho z hlavních tahů na Francii a patří k populárním turistickým destinacím. Provoz na dálnici do Francie nebyl dnes ráno přerušen.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video